in

Mishandelde hond werd bij het slachtafval gedumpt. Haar 4 pootjes werden geamputeerd voor een leven als therapiehond.

Maak kennis met Chi Chi, een golden retriever die op weg is om de meest geliefde underdog van Amerika en ver daarbuiten te worden. Chi Chi’s vier pootjes werden geamputeerd en heeft een traumatisch verleden. Maar haar vastberadenheid om de moeilijkste hindernissen te overwinnen inspireert wereldwijd mensen.

Chi Chi werd geboren in Zuid-Korea, een land waar het toegelaten is om honden te fokken voor menselijke consumptie. De redders vonden haar letterlijk in een plastic zak bij het slachtafval naast een vleesmarkt. Haar poten waren ze nauw samengebonden dat haar knoken zichtbaar waren.

Op het moment dat haar redders de hond wilden laten inslapen, zagen ze de vechtlust in haar ogen. Ze kwispelde met haar staart en smeekte om een tweede kans.

Een tweede kans

In plaats van haar te euthanaseren, amputeerde een dierenarts in Seoul haar vier pootjes en redde zo haar leven. Nabiya Irion Hope Project, een Zuid-Koreaanse dierenwelzijnsorganisatie, dacht dat ze in Amerika meer kans had om geadopteerd te worden.

Lees ook  Doodzieke Joël (39) aan de zuurstof in aangrijpende video: ‘Zwaarste gevecht ooit’

Een video van Chi Chi kwam onder de ogen van een koppel uit Phoenix genaamd Richard en Elizabeth Howell. Het koppel had al meerdere honden opgevoed en de liefdevolle aard van Chi Chi wekte hun aandacht.

“Ik kon niet ophouden aan haar te denken”, vertelde Elizabeth Howell. “Dus zochten we contact met de organisatie die de video postte en de rest is geschiedenis.”

In maart 2016 reisde Chi Chi van Los Angeles naar Phoenix, waar ze langzaam maar zeker open bloeide. Zes maanden later kreeg Chi Chi vier prothesepootjes en leerde opnieuw stappen, lopen en zelfs trappen nemen.

De moeite waard

Zorgen voor een hond met een beperking vergt heel wat werk, maar de familie Howell zegt dat het helemaal de moeite waard is.

“We weten dat we heel wat moesten opofferen – tijd, een beetje geld, de vrijheid om de dingen te doen die we normaal doen”, zegt Richard Howell. “We namen een groot risico, maar we kwamen tot de conclusie dat als wij het niet zouden doen, wie dan wel?”

Lees ook  Temptation-Rosanna deelt dubbelpikante foto van zichzelf

Van bij aanvang dachten de Howells dat Chi Chi een perfecte therapiehond zou zijn, dus schreven ze haar in voor de opleiding. In september 2017 werd Chi Chi officieel een servicehond, waardoor een wereld van mogelijkheden openden om mensen wereldwijd te inspireren.

Een inspiratiebron voor velen

“Vorig weekend bezochten we een vrouw die deze zomer door een auto werd aangereden en wier arm geamputeerd moest worden”, deelde Howell. “Ze begon gewoon te huilen toen ze Chi Chi zag – er was een onmiddellijke band van begrip.”

Chi Chi bezocht ondertussen al lagere scholen, dierenartsen en revalidatiecentra. Als mensen deze hond zien, vinden ze de kracht om hun eigen gevecht aan te gaan.

De familie Howell had nooit verwacht dat hun hond internetfaam zou verwerven, maar ze zijn blij dat haar verhaal zoveel mensen inspireert.

DEEL dit inspirerende verhaal met iedereen die je kent!

Vader heeft een slecht gevoel – checkt dochters iPad en ontdekt een vreselijk geheim

Vriendin stelt hem voor een ultimatum: Ik of de hond. Zijn antwoord? Briljant!