in

Mishandelde circustijger kent geen liefde: maar kijk haar reactie als ze een soortgenoot ontmoet

We hebben het al vaak gezegd, maar blijven het herhalen: wilde dieren horen niet thuis in het circus.

De Bengaalse tijger Aasha is weer een ander voorbeeld van een mishandeld dier uit het circus. Gelukkig heeft haar verhaal een mooi einde, dankzij een dierenorganisatie die haar precies gaf wat ze nodig had.

Lees haar opmerkelijke verhaal hieronder.

Aasha werd in 2011 uit een reizend circus gered. Ze was negen maanden oud en had haar hele leven al in een kooi gezeten met een andere agressieve tijger.

Haar vacht viel uit en haar huid was geïnfecteerd. Haar pijnlijke jeugd had haar groei beperkt en ze was kleiner dan ze moest zijn: ze woog evenveel als een tijger van drie maanden.

Aasha werd naar In-Sync Exotics gebracht, een organisatie die zorgt voor en wilde katten die in gevangenschap hebben gezeten.

“Elke dag, twee keer per dag, ging ik naar binnen en gaf ik Aasha medicatie en bracht ik wat tijd met haar door,¨ zei Vicky Keahey van In-Sync Exotics tegen The Dodo.

Lees ook  Hartverscheurende beelden laten zien hoe olifanten plastic van vuilnisbelt eten

Elke dag moest Vicky Aasha een speciaal medicinaal bad geven. Om dit te doen moest Vicky haar achternazitten in haar kooi en haar in het bad forceren, aangezien Aasha niet echt van badderen hield.

Na acht weken behandeling begon de vacht van Aasha weer terug te groeien. En langzaam maar zeker begon ze haar dagelijkse baden meer te waarderen. En zelfs toen de behandelingen van Aasha over waren en ze niet langer een bad nodig had, bleef Vicky haar in bad stoppen zodat de tijger in het water kon spelen en van haar tijd kon genieten.

Met de tijd groeide Aasha en werd ze gezonder. Na een tijdje werd ze te groot voor Vicky om met haar in een kooi te zitten, dus ze bleef met Aasha door de kooi heen spelen.

Na acht maanden was Aasha hersteld en het was tijd om te kijken hoe ze zou reageren op andere tijgers.

Aasha´s verzorgers besloten haar voor te stellen aan Smuggler, een mannetje die gezelschap nodig had. Ze zetten de kooien naast elkaar zodat ze dichtbij elkaar konden zijn, en Smuggler werd gelijk verliefd.

Lees ook  Hond, die op het punt stond geadopteerd te worden, weigerde haar beste vriend achter te laten

Hoewel Smuggler drie keer zo groot was als Aasha, was het duidelijk voor het personeel dat de twee tijgers goed met elkaar omgingen, dus ze zetten hen samen voor bezoekjes. Aasha kon niet gelukkiger zijn.

Na een aantal bezoekjes, was het tijd om de tijgers permanent bij elkaar te stoppen.

Het is nu vijf jaar sinds Aasha en Smuggler een stel werden en ze zijn nog steeds onafscheidelijk. Aasha is nu een gezonde en vrolijke volwassen tijger. En ze is dol op zwemmen!

Aasha zal nooit in het wild geplaatst kunnen worden, omdat ze door haar gevangenschap de vaardigheden niet heeft kunnen ontwikkelen die ze nodig heeft om te overleven. Maar ze heeft een goed leven. En ze zal nooit meer zo behandeld worden als tijdens haar maanden in het circus.

Wilde dieren horen niet thuis in het circus. Deel dit artikel als je het daarmee eens bent!

Hond begrijpt wanneer dochter in de problemen komt – reageert onmiddellijk

Als je vastgebonden sjaals zoals dit ziet in je stad: Dit is wat het betekent