in

Minstens 5.000 dode honden, katten, konijnen en hamsters in Chinese pakketjes gevonden

Minstens 5.000 katten, honden, konijnen en andere dieren zijn dood aangetroffen in kartonnen dozen en verpakkingen in China.

Hartverscheurende foto’s zijn eerder deze maand online gepost en laten stapels dozen zien die gevuld zijn met huisdieren op het logistieke station van Dongxing in de provincie Henan.

Volgens een dierenblogger zijn de dieren afkomstig van een fokkerij in de Chinese provincie Anhui en werden ze op 17 september op drie vrachtwagens geladen en naar een logistiek station in Zhengzhou vervoerd.

Van daar werden ze vervolgens afgezet bij het logistieke station in Luohe, met een aantal stervende dieren onderweg. Men gelooft echter dat het merendeel van de dieren op 22 september stierf.

Ongeveer 20 leden van de dierenreddingsgroep Wutuobang haastten zich naar het station om te proberen de hulpeloze huisdieren te redden nadat ze door een naamloze bron waren getipt.

In een gesprek met Global Times, zei een lid van het reddingsteam, Dan, dat ze er wel in geslaagd zijn om een aantal dieren te redden.

Lees ook  20 hartverwarmende “voor & na foto’s” van geredde honden.

Hij vertelde de publicatie: “We hebben ongeveer 50 katten en honden en 200 konijnen gered, maar het was minder dan vijf procent van alle dieren daar.

“De stinkende boxen rommelden het station, en veel dieren binnenin waren gestorven door verstikking, verhongering of dorst.”

Zuster Hua, de oprichter van de dierenreddingsgroep Utopia, zei tegen CBS News dat het een ‘levende hel’ was.

Ze zei: “Het station was rommelig met expresdozen met duizenden dieren die al waren gestorven, en de hele plaats stinkt naar rottende lichamen.

“Het was als een levende hel.”

Ze voegde eraan toe: “Het was duidelijk dat ze stierven door verstikking, uitdroging en hongersnood.”

Het is duidelijk dat de lijst met dieren cavia’s, konijnen, katten en honden bevatte, die allemaal in honderden stalen kooien en dozen werden gevonden.

In China is het illegaal om levende dieren in reguliere verpakkingen te verzenden maar Hua gelooft dat ze online zijn verkocht en dat hun levering is vertraagd, waarbij het logistieke bedrijf mogelijk heeft geweigerd om ze af te tekenen vanwege de wet.

Lees ook  krokodillen sterven op gruwelijke manier voor Louis Vuitton tassen

Ze ging door: “Miscommunicatie binnen de rederij en de inconsistentie van de implementatie van de scheepvaartregelgeving leidde direct tot de tragedie.

“Natuurlijk dragen zowel de kopers als de verkopers de verantwoordelijkheid.”

Documenten die bij de pakketten waren gevoegd, toonden aan dat ze waren verzonden via expresse-leveringsbedrijf Yunda Express.

Twee medewerkers van het bedrijf vertelden Global Times dat ze niet op de hoogte waren van het incident, maar dat het gebruikelijk was.

Zij zeiden: “Dieren worden vervoerd in dozen met gaten.”

Advocaat Zhang Bo beweerde dat het gemakkelijk was voor bedrijven om de wetten te omzeilen, zeggende:

“Desalniettemin, aangezien de regels decennia geleden, in 1990, werden ingevoerd, zonder overeenkomstige strafmaatregelen, is het niet gemakkelijk voor administratieve afdelingen om de overtreders direct te straffen.”

4-jarig jongetje valt tijdens schoolreisje in vijver en overlijdt

Dit zijn de redenen waarom vaak de knapste meisjes juist single zijn