in

Minister Grapperhaus “Terroristen waren al behoorlijk ver”

Grapperhaus noemt het „goed nieuws dat de terroristische cel is opgerold”. Hij kan nog niets zeggen over het doelwit van de zeven verdachten die gepakt zijn. „Het was heel duidelijk en er is bewijs voor dat ze bezig waren met de voorbereidingen van een aanslag tijdens een grote evenement. Welke dat precies zou zijn is nog niet bekend gemaakt. Niet dat het bijna te laat was, maar de voorbereidingen waren serieus.”

Lees ook  De interpretatie van ¨Hallelujah¨ van deze Portugese bruidegom geeft het hele internet kippenvel

De voorbereidingen op een aanslag in Nederland waren volgens minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) „serieus.” Kamerleden prijzen het werk van de veiligheidsdiensten, maar spreken ook hun zorgen uit nu blijkt dat drie verdachten eerder veroordeeld zijn.

In de Tweede Kamer reageren politici tevreden over het kordate optreden van politie, justitie en de AIVD. „Trots op de helden van onze veiligheidsdiensten dat zij zeer effectief hebben opgetreden”, reageert VVD-Kamerlid Laan.

Lees ook  VADER dreigt baby van balkon te laten vallen als foto niet genoeg likes krijgt

De verdachten zijn aan het einde van de middag in Arnhem en Weert aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie en de politie is met de aanhouding van de verdachten een terroristische aanslag voorkomen. Het plan van de groep was vermoedelijk om met bomvesten en Kalasjnikov AK47’s een aanslag te plegen op een groot evenement. En op een andere plaats wilden ze een autobom tot ontploffing brengen. Naar het precieze doel wordt nog onderzoek gedaan.

Hier kwamen de terroristen vandaan! Het scheelde weinig!

Pascal wint meer dan 1 miljoen euro bij Miljoenenjacht