in

Met dit trucje verminder je donkere kringen onder je ogen

Die donkere kringen zijn vaak een doorn in het oog
Veel mensen hebben er last van: donkere kringen onder de ogen. De huid onder de ogen is erg dun en verkleurt snel. Het advies tegen wallen en een blauw waas onder de ogen luidt vaak: “veel water drinken en meer slapen”. Maar ook mensen die gezond leven en genoeg slaap krijgen kunnen last hebben van donkere kringen, omdat ze meestal genetisch bepaald zijn. Gelukkig kun je er wat aan doen en ligt de oplossing al in je keuken.

De truc tegen donkere kringen is… een aardappel!

Donkere kringen
Veel mensen hebben last van donkere kringen. Deze komen deels door vermoeidheid, maar zijn deels ook genetisch bepaald. Helaas kunnen sommige mensen daarom nog zo veel slapen en water drinken, die donkere kringen gaan niet weg. Er bestaan talloze dure crèmes en middeltjes die beloven je donkere cirkels te verminderen, maar het beste ingrediënt ligt simpelweg al in je keukenkastje.

Aardappel
Ja, je leest het goed, een aardappel is de ideale remedie tegen donkere kringen onder je ogen. Aardappelen worden ingezet tegen wallen omdat ze van nature koel zijn en dus kalmerend werken. Daarnaast werken aardappelen ideaal tegen een blauwe of donkere waas onder je ogen, omdat ze vitamine C en antioxidanten bevatten die je huid voeden. Door de kou van de aardappel zal zwelling afnemen en zullen je ogen wakkerder lijken.

LEES OOK!
47-jarige Froukje de Both laat zien dat ze het figuur van een twintiger heeft!

Catechol
Hoe aardappel donkere cirkels kan aanpakken? In aardappelen zit de organische verbinding catechol. Dit is een natuurlijk stofje dat ook vaak in gezichtsproducten wordt verwerkt die je huid lichter maken. Vooral veel Aziatische make-up focust zich op het bleken van de huid om zo pigmentvlekken te laten verdwijnen. Omdat het in kleine mate voorkomt in aardappelen, kan het de huid rondom je ogen dusdanig oplichten en je van donkere cirkels verlossen.

Keuze
Kies een gewone aardappel, dus niet een zoete of rode aardappel. Schil en was de aardappel goed, zodat je zeker weet dat er geen aarde of ander vuil aan zit. Dit kan namelijk de huid en de ogen irriteren.

LEES OOK!
Yara raakte zwanger maar wist niet of het van haar lover óf zijn beste vriend was

Hoe doe je het
Methode 1: Je kunt aardappel op verschillende manieren inzetten om het gevecht tegen donkere kringen aan te gaan. Het makkelijkst is om simpelweg dunne plakjes van een aardappel te snijden en deze onder je ogen te leggen. Zorg ervoor dat het sap niet ín je ogen komt, dit kan gaan irriteren.

Methode 2: Een andere manier is om de aardappel eerst te raspen. Zo komt er meer vocht vrij, wat goed is tegen de donkere kringen. Doe de geraspte aardappel in een dunne zakdoek en leg deze over je ogen.

Methode 3: Rasp de aardappel en doe de geraspte aardappel in een zeef. Druk met de bolle kant van een lepel boven een kom het vocht uit de aardappel. Drenk twee wattenschijfjes in het vocht en vouw ze doormidden. Leg de gehalveerde wattenschijfjes onder je ogen om het vocht z’n werk te laten doen.

Welke manier je ook gebruikt, laat de aardappel 15 minuten liggen om van een optimale werking te genieten. Herhaal dit iedere ochtend voor het beste resultaat.

8 veelgemaakte fouten bij het wassen

Aan drank en pillen verslaafde Essia joeg tien mensen de dood in: ‘niemand greep in’