in

Mensen spugen op moeder als ze bloedrode gezicht baby zien – 22 jaar later neemt ze wraak

Mui Thomas is een spectaculaire jonge vrouw. Zij is een actieve en uitbundige 22-jarige, vol vreugde en dromen.

Maar dit was niet altijd zo. Eigenlijk zou ze haar 22-jarige bestaan ​​niet eens hebben moeten meemaken.

Mui werd geboren met een zeldzame, erfelijke huidziekte: een zeer ingewikkelde vorm van ichthyosis.

Deze ziekte zorgde ervoor dat haar huid zich tien keer sneller dan normaal vernieuwde, waardoor er grote scheuren in de geïrriteerde huid ontstonden. Het betekende dan ook dat de verstoorde en pijnlijke huid erg gevoelig is voor infecties.

Mui werd geboren in Hong Kong, en werd na haar geboorte in een weeshuis geplaatst. Twee immigranten uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, Roger en Tina, waren vrijwilligers in het ziekenhuis waar Mui behandeld werd en werden verliefd op het kleine meisje.

Maar toen Mui plotseling verplaatst werd naar een psychiatrisch ziekenhuis wist het echtpaar dat ze iets moesten doen.

“Ze zou daar helemaal verborgen zijn van de maatschappij,” zei Roger. “Maar mentaal is ze helemaal gezond. We moesten een beslissing nemen.”

De vraag was dan ook of Tina en Roger het meisje zouden adopteren. En dat deden ze. 22 jaar later Mui is een vrolijke, zelfverzekerde jonge vrouw – ondanks het gefluister en de blikken van mensen.

Lees ook  65-jarige met 13 kinderen en 7 kleinkinderen vraagt om echografie – ontdekking van de dokters is iets wat ze nog nooit gezien hebben

Tegenwoordig gaat ze hen met een grote glimlach tegemoet en zwaait ze enthousiast, maar toen ze jonger was, was het moeilijk voor haar om zich niet klein te laten krijgen.

Toen Mui nog op school zat werd ze ernstig gepest door haar klasgenoten, en de leraren maakten het er niet gemakkelijker op.

Ze werd namelijk verboden om in bepaalde delen van de school te komen, omdat de leraren een jongen wilden beschermen die bang voor haar was.

Het ging zelfs zo ver dat Mui overwoog om zelfmoord te plegen. En de maatschappij was ook vijandig tegenover haar ouders.

“Een vrouw spuwde een keer in het gezicht van mijn vrouw en beschuldigde haar van het verbranden van Mui,” zegt Roger.

“Maar we hebben haar altijd laten zien hoe belangrijk het is om van de wereld te genieten, om elke dag te koesteren. Je weet nooit wat je opwacht.”

En Mui heeft zeker genoeg uit haar dagen gehaald. Ze geeft les aan kinderen met leerstoornissen in het Wan Chai district van Hong Kong, maar ze vervult haar echt hart door scheidsrechter te zijn bij rugbywedstrijden.

Contactsport is haar passie en ze droomt ervan om op een dag scheidsrechter bij internationale wedstrijden te zijn.

Lees ook  ‘Bizarre ver krachting’ in Lelystad: Franse zwerver Anthony verdacht van mis bruiken vrouw (98)

“Mensen met een ander uiterlijk zijn vaak bang om naar buiten te gaan en de wereld te laten zien wat ze te bieden hebben,” zegt Mui. “Maar ik ben altijd zo geweest, en heb gewoon altijd gedaan wat ik wilde doen, ongeacht wat anderen denken.”

De boodschap die ik mensen wil geven is: Laat niets je tegenhouden, geen handicap of ziekte – je bent op deze aarde om plezier te hebben, zegt Mui tegen Coconut TV.

“Ik hoop dat andere mensen die ook een handicap hebben en er anders uitzien dan de norm zich meer geaccepteerd zullen voelen. Ze zien er misschien anders uit, maar ze zijn nog wel mensen,” zegt Mui.

Mui werd dit jaar ook geprezen door de Hong Kong Rugby Union, en ging naar huis met de Domar Prijs omdat zij een inspiratie is als het gaat om het overwinnen van alle uitdagingen en tegenslagen van het leven. En als er iets is dat deze jonge vrouw doet, dan is het wel het inspireren van anderen.

Je kunt meer over Mui leren in de onderstaande video!

Deze factoren kunnen zorgen voor langdurige coronaklachten

Jongen (9) gebruikt elke dag WiFi van gesloten school omdat hij het thuis niet heeft