in

Mensen die nagels bijten hebben allemaal iets met elkaar gemeen, en het is geen angst

Nagelbijters worden meestal geclassificeerd als angstige mensen, en nagelbijten is hoe ze hun angst vrijmaken. Deze theorie is logisch, dus hebben we het meestal gewoon geaccepteerd.

Er is een nieuwe studie gedaan om te bewijzen dat angst niet altijd de oorzaak is achter het motief van een nagelbijter en het zou dieper kunnen gaan. In de studie vonden ze een persoonlijkheidskenmerk waarom hen dit laat doen.

Dus, als je een constante nagelbijter bent, kan het zijn dat je deze persoonlijkheidskenmerken hebt.

Gedurende de studie, bestudeerden onderzoekers 48 deelnemers. De helft van de deelnemers had lichaamsgericht herhalend gedrag, en. nagelbijten wordt als één beschouwd. De andere helft had geen repetitieve gewoonten zoals deze.

Ze voerden het onderzoek uit door elke deelnemer een aantal enquêtes in te laten vullen, die werden opgesteld om hun emotiereglementen en gedrag in de organisatie te testen, om te proberen uit te zoeken waarom mensen deze gewoonten hebben.

Lees ook  Vrouw (31) doodgestoken in Leidschendam: 'Ik hoorde help, help'

Uit het onderzoek is gebleken dat ze een gemeenschappelijk persoonlijkheidskenmerk bij nagelbijters hebben gevonden.

Perfectionisme
“Wij geloven dat individuen met deze repetitieve gedragingen perfectionistisch kunnen zijn, wat betekent dat ze niet in staat zijn om te ontspannen en om taken in een normaal tempo uit te voeren,” zei studie auteur Dr. Kieron O’Connor.

“Ze zijn daarom vatbaar voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze hun doelen niet bereiken.”

Dit is de reden waarom perfectionisten hun nagels bijten …
Ze geloven dat nagelbijters dat doen omdat het een manier is om hun frustratie te uiten als er iets misgaat of als ze niet slagen, wat vaak gebeurt voor een perfectionist.

Als je een nagelbijter bent en denkt dat dit niet echt bij je past, dan heb je het mis. Ook al definieer je jezelf niet als een perfectionist, je past misschien wel in een aantal kenmerken van een perfectionist. Dit zijn enkele bekende perfectionistische eigenschappen:

Lees ook  Ook Sylvana Simons belachelijk gemaakt door opgedoken foto’s!

– Je denkt in zeer “alles-of-niets” -termen.

– Je bent heel streng tegen jezelf.

– Wanneer je een doel niet bereikt, wordt je boos op jezelf.

– Zelfs als je een doel bereikt, is dat succes niet genoeg om je gelukkig te maken.

Als een van deze bij je past, ben je misschien een perfectionist en dat verklaart waarom je op je nagels bijt.

Dus, hoewel het misschien vanwege angst voor sommige mensen is, heeft de belangrijkste oorzaak van nagelbijten eigenlijk te maken met je perfectionistische persoonlijkheid.

Hoewel perfectionisme geen slechte eigenschap is om te hebben, kan het bijten van de nagel de negatieve kant zijn. Nagelbijten kan leiden tot infecties, verzwakte tanden en vervorming van de vingernagels.

Als een nagelbijter weet ik dat het geen gemakkelijke gewoonte is om uit deze routine te breken, maar doe je best en vind een andere manier om met je stress om te gaan.

Ouders kussen zieke dochter vaarwel – 30 minuten later horen ze hard geschreeuw uit haar kamer

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Arnee (21)