in

Meisje wordt geboren met omgekeerde knieën – 8 jaar later keert ze terug naar het ziekenhuis en laat iedereen sprakeloos achter.

Toen Addie Bryan in 2015 zes jaar oud werd, had ze iets bijzonder in gedachten dat recht uit haar hart kwam. Het kleine meisje wilde geld doneren aan Texas Scottish Rite in Dallas. Ze wilde dankjewel zeggen aan het ziekenhuis dat haar had geholpen om zoveel hordes te overwinnen. En dankzij de generositeit van haar gemeenschap en zelfs vreemden, kon Addie een cheque overhandigen die het personeel sprakeloos achterliet. Wacht maar tot je de omvang van de cheque ziet …

Addie werd geboren met het Larsen syndroom, een genetische ziekte die de gewrichten, handen, voeten en het gezicht aantast.

Het syndroom is extreem zeldzaam – het komt slechts bij 1 op 100.000 zwangerschappen voor.

“Toen ze geboren werd, waren haar knieën achterwaarts. Ze had heupdysplasie en een klompvoet”, vertelde de mama van Addie, Julie Bryan.

Het kleine meisje van Julie was amper een week oud toen ze haar eerste gipsen kreeg om haar beentjes te herstellen. Tot haar acht jaar moest ze wel 70 gipsen dragen. “We wisten niet of ze ooit zou kunnen wandelen, of ze ooit zou kunnen lopen. We wisten niets van dat alles”, herinnert mama Julie zich.

Lees ook  Biljarten is onze nieuwe favoriete sport om naar te kijken:

Maar dankzij het harde werk van haar dokters kon Addie herstellen van de zwaarste symptomen van haar syndroom. Algauw was ze in staat om te rennen en met vriendjes te spelen, ondanks het feit dat niemand ooit gedacht had dat ze dat zou kunnen.

Elke dag maakte ze nieuwe stapjes. Ze deed nu dingen die onmogelijk leken toen ze enkele dagen oud was.

In de zomer, vlak voor haar achtste verjaardag, stond Addie langs de kant van de weg van een erg drukke straat in Rockwall, Texas.

Elke ochtend en namiddag.

“Ik hield een bord vast dat zegt: ‘Voor mijn verjaardag wil ik 8.000 dollar voor Scottish Rite Hospital inzamelen.’”

Addie stond op een straathoek en vroeg mensen om geld te doneren voor het ziekenhuis.

Addie, die hoopte dat het ziekenhuis met het geld gipsen en krukken voor andere kinderen zou kunnen kopen, was goed op weg om haar doel te bereiken toen de lokale media haar verhaal opmerkte.

Lees ook  8 fouten die de meeste mensen maken tijdens het tanden poetsen

Naarmate meer mensen over het doel van Addie hoorden, begonnen de donaties binnen te stromen.

Addie was ondertussen al halfweg en had 4.500 dollar ingezameld. “Ik dacht, wauw dat is veel geld”, vertelde het meisje.

Maar de donaties bleven maar binnenkomen – de inzameling groeide snel dankzij mensen van over het hele land.

Meer anonieme donaties bereikten het ziekenhuis, waaronder een cheque van 50.000 dollar. Stephanie Brigger, vicevoorzitter van het Scottish Rite Hospital, zegt dat ze sprakeloos was toen ze de cheque zag.

Ze zegt dat het geld goed is om nog jarenlang kinderen van gipsen en protheses te kunnen voorzien. “Ik denk dat alle kinderen erg gelukkig zullen zijn, en dat ze zo sneller het ziekenhuis kunnen verlaten”, zei Addie.

Addie is echt een ongelofelijk en bijzonder meisje, die bewees dat niets onmogelijk is – ongeacht de omstandigheden.

We hopen dat dit verhaal jullie inspireerde zoals het ons inspireerde!

Joepie! Kinder-chocolade gaat nu ook Kinder-ijsjes verkopen!

Mijn trouwe hond van negen jaar scheurde mijn arm af