in

Meisje van 8 ver-kracht en vermoord

Begin dit jaar werd het lichaam van Asifa Bano gevonden in een Indiaas bos. Het 8-jarige meisje was ver-kracht en vermoord. Een groep verdachten is opgepakt, maar opmerkelijk genoeg juicht niet iedereen dit toe.

Het meisje was namelijk moslim, de gearresteerden zijn Hindoestaans. Hindoestaanse rechtse groepen houden de verdachten met eenzelfde geloofsovertuiging een hand boven het hoofd en protesteren daarom tegen de arrestatie.

Agenten tegenhouden
Hindoestaanse advocaten probeerden politieagenten tegen te houden toen zij de rechtbank wilden betreden. En twee ministers van de Hindoestaanse nationalistische partij BJP waren bij een bijeenkomst die de verdachten verdedigden.

Lees ook  De 17-jarige mama zal binnenkort sterven. Hetgeen ze haar kleine baby nalaat bezorgt mij natte wangen

Veel mensen zijn boos dat de gruwelijke misdaad nu tot een religieuze strijd leidt. Met de hashtags #Kathua en #justiceforAsifa uiten veel mensen hun woede op sociale media. Zo schrijft Farhan Akhtar: “Stel je eens voor wat er door het hoofd van een 8-jarig meisje gaat als ze gedr0geerd wordt, gevangen wordt gehouden en meerdere dagen wordt ver-kracht en uiteindelijk vermoord. Als je niet haar angst voelt, dan ben je geen mens.”

Lees ook  Artsen DRONGEN AAN om de 5-ling te laten aborteren. 18 jaar later laat mama de artsen hun schoenen opeten

Veel mensen gaan de straat op als steunbetuiging voor het meisje en vragen op die manier om gerechtigheid. Komend weekend worden er in Delhi en andere plekken in India nog meer protesten gehouden.

Onbegrijpelijk: Man sleurt onbekend kind mee bij sprong voor trein

Vrouw bijna blind na operatie met gekleurde oogimplantaten