in

Meisje valt in diepe slaap dan wil ze nooit meer wakker worden: Moeder waarschuwt nu alle ouders!

In de zomer wordt het warmer en schijnt de zon. Dat is genieten voor veel kinderen die vrij hebben van school en tal van buitenactiviteiten kunnen doen.

Maar ouders moeten blijven opletten. De zon en warmte kan veel plezier brengen, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn. Zonnesteek is hier een goed voorbeeld van.

Eerder schreven we over het gevaar van het achterlaten van je kinderen in de auto als het heet buiten is. Nu waarschuwt moeder Jennifer Abma ouders voor een ander scenario waarbij kinderen door hoge temperaturen zonnesteek op kunnen lopen.

De ervaring van de moeder was zo erg dat ze het deelde op Facebook om haar verhaal te verspreiden.

Op 14 juli besloot Jennifer haar avond te beschrijven op Facebook als waarschuwing voor alle ouders. De ervaring had de jonge moeder zeer geschokt.

Het was een hete zomeravond en Jennifer ging even kijken bij haar dochter Anastasia, die in haar slaapkamer was.

Jennifer zag dat Anastasia in een diepe slaap was, maar ook zeer verhit was. Wat bleek: haar dochter had een zware zonnesteek – ondanks dat ze niet eens in de zon was geweest.

Lees ook  Verdachte in zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Uiteindelijk was Anastasia in orde, maar Jennifer vindt dat alle ouders beter op hun hoede moeten zijn als het zo heet is – of het nu binnen of buiten is.

Dit is wat de moeder te zeggen had:

“Dit was mijn avond, een van de engste momenten die ik ooit heb meegemaakt: een ernstige zonnesteek. Er is niets enger dan als je je eigen baby niet kan wakker krijgen.

Dit bewijst dat een kind niet in de zon hoeft te zitten om een zonnesteek te krijgen. Pas na 20 minuten werd ze wakker, en toen de ambulance kwam deden ze dat met onderzoekers omdat ze niet wisten wat ze moesten verwachten, net als ik.

Het is bewijs hoe snel dingen kunnen veranderen.

Anastasia ging even slapen, ik had geen idee hoe warm haar slaapkamer was totdat ik haar ging wakker maken, ze was doorweekt van het zweet, had een rood gezicht, kookte van warmte en ik kreeg haar 15 minuten lang niet wakker, de ambulance kwam sneller dan ik had kunnen denken en namen haar suikerspiegel op, die 1.2 was en boven de 4 moest zijn, ze dienden haar suikers toe en binnen enkele minuten huilde ze van angst.

Het is niet mijn schuld dat dit is gebeurd maar het is moeilijk het jezelf niet kwalijk te nemen, dit is een les en ik hoop dat andere ouders er iets van kunnen leren zodat iedereen alle kamers in huis goed checkt want ze kunnen dus even gevaarlijk zijn als een hete auto.

Ik ben nog in shock en ik kan me niet voorstellen wat er was gebeurd als ik niet even was gaan kijken. We hadden God aan onze zijde gisteren en ik ben dankbaar voor de hulpdiensten en voor Jay die zo snel mogelijk kwamen om me bij te staan.¨

Houd je kinderen deze zomer dus extra goed in de gaten tijdens de hete dagen. Zonnesteek kan zelfs je kinderen raken als ze thuis zijn, en je even niet oplet.

Lees ook  Kannibaal (26) eet eigen moeder op en voert hond ook met moeder stukjes

Deel de waarschuwing van Jennifer met iedere ouder die je kent – je zou er een leven mee kunnen redden.

30 koeien omringen nieuwkomer in hun wei – en redden zo het leven van een verdwaalde babyzeehond

Schitterende video toont waarom zwangere buiken de mooiste buiken zijn