in

Meestgezochte crimineel Ridouan Taghi aangehouden in Dubai

De politie heeft vandaag in Dubai de meestgezochte crimineel van Nederland aangehouden: de 41-jarige Ridouan Taghi. Hij is in een woning gearresteerd.

Het nieuws is zojuist door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Zijn aanhouding gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM).

Taghi wordt beschouwd als de gevaarlijkste en meest gezochte crimineel van Nederland.

Verschillende moorden
Ridouan Taghi werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden.

LEES OOK!
Coronaverdriet: ouder echtpaar uit Alverna overlijdt binnen 24 uur na elkaar, Rien wilde samen met zijn Rina gaan

Voor informatie die zou zorgen voor de aanhouding van Ridouan Taghi. was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

‘Veel waardering’
Volgens de politie is de aanhouding te danken aan ‘intensieve samenwerking’ met de politie in Dubai. “Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai”, zegt korpschef Erik Akerboom.

LEES OOK!
Baby Eibhilin is misschien wel de jongste coronapatiënt van Nederland

De arrestatie van Taghi is voor Nederland van groot belang, zegt Akerboom. “Met hun criminele activiteiten vormen Taghi en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen.”

Het Landelijk Parket heeft om zijn uitlevering gevraagd. Dat gaat naar verwachting nog wel even duren.

Jeugd van tegenwoordig vertelt: “Leerkrachten in elkaar slaan, politie uitdagen, bossen in brand steken, …”

Kerstboom krioelt van de insecten: ‘Check je boom op teken en springstaarten’