in

Meer dan 120 gewonden tijdens jaarlijks stenen gooien festival.

Inderdaad, dat heb je goed gelezen. Er bestaat een stenen gooien festival en het is blijkbaar zo gevaarlijk als het klinkt. Hoewel het letterlijk gaat om mensen die elkaar bekogelen met stenen, kwamen mensen massaal opdagen tijdens het festival dat jaarlijks plaatsvindt in de Devidhura tempel in Champawat in India.

Het jaarlijkse ‘Bagwal’ festival wordt gehouden ter gelegenheid van ‘Raksha Bandhan’ – een traditionele hindoeviering – en het heeft tot doel om bloed te vergieten om de godin Barahi Devi te plezieren. Volgens de traditie moet er genoeg bloed volgen om het equivalent van een mensenoffer te evenaren.

LEES OOK!
Rachel (45) werkte onbeschermd in ouderenzorg en overleed aan corona

De ‘sport’ duurt ongeveer tien minuten waarbij mensen elkaar met veel overgave bekogelen met stenen totdat een priester zegt dat ze mogen stoppen.

Hoofdpriester van de tempel B.C. Joshi verklaarde aan de lokale krant The Federaldat er 120 gewonden waren, maar dit is slechts een kleine prijs om de goden tevreden te houden.

Hij legde uit: “In de oude tijden werd er jaarlijks een mens geofferd om de godin te plezieren. Volgens de legende moest een oude vrouw haar enige kleinzoon opofferen en smeekte om hem te sparen. Haar gebeden werden verhoord door de godin, die in de dromen van haar aanbidders was verschenen, en ze vroeg hen om Bagwal te spelen door elkaar te bekogelen met stenen en zoveel mogelijk bloed op de grond te vergieten zodat het beschouwd zou worden als een menselijk offer.”

LEES OOK!
Basisschool dicht vanwege leerkracht met coronavirus

De lokale overheid probeert het gebruik van stenen al enkele jaren te verbieden en spoort de bewoners aan om fruit te gebruiken. Maar nog altijd zijn er heel wat mensen die stenen mee naar binnen smokkelen. Een beetje zoals festivalgangers bij ons die sterke drank naar binnen smokkelen. Beiden een beetje gevaarlijk.

Vluchtende winkeldief in Zandvoort springt over hek, recht in de achtertuin van politiebureau.

In brand gestoken konijn blijkt uit tuin gestolen: ‘Dochter is ontroostbaar’