in

Medewerkster van kinderdagverblijf verbrandde 5 kinderen met lijm.

Een medewerkster van een kinderdagverblijf in Chicago werd aangeklaagd wegens zware kindermishandeling nadat ze peuters opzettelijk verbrandde met lijm. De 32-jarige Lizandra Cosme werd op 17 december gearresteerd. Ze werd aangeklaagd voor vijf feiten van kindermishandeling nadat een onderzoek had uitgewezen wat ze op 1 december had gedaan op haar werk – de Children’s Learning Place.

De videobeelden van die dag tonen hoe Cosme hete lijm aanbrengt op de armen en handen van vijf tweejarigen, twee jongens en drie meisjes. De beelden tonen ook hoe Susana Gonzalez, een medewerkster, gewoon staat toe te kijken en lacht. Ook zij werd vervolgd voor schuldig hulpverzuim en het in gevaar brengen van het leven van een kind. De omvang van de verwoningen werd niet bekengemaakt.

Lees ook  Wat heeft het coronavirus te maken met Corona bier?

Cosme probeerde het voorval toe te dekken door brandzalf aan te brengen en door aan een van de ouders te vragen of hun kind zich thuis verbrand had. Het voorval ging onopgemerkt voorbij totdat een moeder, een spoedhulpverlener, de brandwonden aan de directeur van het kinderdagverblijf meldde. Haar echtgenoot en zus beweren beiden dat ze “een vergissing” beging. Cosme zegt dat ze de lijm gewoon had meegebracht om kerstversieringen te kunnen maken.

Lees ook  Het zit in de genen: Dit is de bloedmooie moeder van Yolanthe!

“Het welzijn van onze leerlingen is primordiaal”, zei Lissa Druss, de woordvoerster van het kinderdagverblijf. “Nadat we het incident vernamen, hebben we de twee werknemers onmiddellijk ontslagen. We werken momenteel mee aan het onderzoek.”

Vrouw (33) bezwijkt twee jaar na verkr*chting alsnog aan verwondingen

Familie neemt afscheid van mama met Alzheimer. Wanneer ze naar papa kijken, moeten ze naar adem happen.