in

McDonald’s lanceert vegetarische McKroket

McDonald’s introduceert de eerste vegetarische variant op de rundvleesburger: de Veggie McKroket. De vegaburger is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nederlandse restaurants.

McDonald’s Nederland geeft aan dat het aantal verkochte vegetarische producten de afgelopen twee jaar is verdriedubbeld, en wil met de Veggie McKroket inspelen op de groeiende behoefte van klanten om minder vlees te eten. Het is een tijdelijke actie van de keten.

De vegetarische variant op de klassieker wordt gemaakt van een eiwitrijke vleesvervanger met eenzelfde structuur als draadjesvlees en een beetje peterselie.

Lees ook  Nieuwe brief ontdekt van afzender bombrieven, nu zonder explosief

Het populaire fastfoodrestaurant heeft met de introductie van de vegetarische McKroket in 2020 opnieuw een tijdelijk vegetarisch product geïntroduceerd, dat de Veggie Nuggets op de menukaart opvolgt.

McDonald’s streeft ernaar dat in 2023 nog maar de helft van al hun verkochte eiwitten bestaat uit rundvlees en wil met de introductie van de vegetarische burger meer variatie aanbieden op het vaste aanbod.

Meer vegetarische opties
Niet alleen McDonald’s, maar ook andere fastfoodrestaurants lanceren steeds vaker vegetarische opties.

Lees ook  Baby komt onder een auto terecht, als onoplettende ouders de garage uitrijden.

Zo kwam Burger King begin september nog met de vegetarische Whopper en deed Kentucky Fried Chicken (KFC) eind vorig jaar nog een test met de Chickenless Chicken Burger.

De vegetarische variant op de McKroket is tussen 20 oktober en 23 november te verkrijgen in de Nederlandse restaurants van de fastfoodketen.

Gezien de huidige coronamaatregelen kunnen gasten enkel hun bestelling doen via de McDrive, Take Out en Mc Delivery.

Bioscoopbezoekers Pathé opgelet: neem tijdelijk eigen eten en drinken mee naar de film

Onderzoekers waarschuwen voor plastic flesjes bij babyvoeding: ‘Richtlijnen aanpassen’