in

Matador in achterste gespietst door razende stier. Wond in rectum van 25 cm lang

Waarschuwing: Dit artikel bevat heftig beeldmateriaal niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Een Franse matador liep een wonde van 25 cm op nadat hij bestormd werd door een razende stier en hem in zijn achterste spietste.

Er bestaat geen twijfel over dat stierenvechten een zeer gevaarlijke aangelegenheid is. We hebben nooit begrepen waarom mensen de neiging hebben om onschuldige dieren uit te dagen en te verwonden, louter voor het vermaak van de massa. En het is gewoon een kwestie van tijd vooraleer er ongelukken gebeuren, en dat was ook wat Juan Lean op de harde manier leerde.

De 26-jarige matador trad op 26 mei op in de Las Ventas arena in Madrid tijdens het San Isidro stierengevechtenfestival.

Hij daagde de stier uit met zijn rode cape, wanneer het razende beest hem plotseling in zijn achterste spietste en hem in de lucht gooide.

Lean kende de risico’s alvorens hij koos voor een carrière als matador en aangezien hij de stier letterlijk aan het uitdagen was, vroeg hij er eigenlijk een beetje om. Hij mag van geluk spreken dat hij het nog kan navertellen.

Twee mannen renden de arena in om de stier af te leiden en op die manier slaagde Lean erin om te ontsnappen. Na het incident zette hij zijn optreden verder, maar aan zijn broek was zichtbaar bloed te zien. Op een foto is te zien hoe de matador het afgesneden oor in de hand houdt, met zijn broek gescheurd en onder het bloed.

Na het ‘gevecht’ wandelde de stierenvechter zelf naar de EHBO. Daarna werd hij volgens Mail Online afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dokters zeiden dat Lean een wonde had aan zijn rectum van 25 centimeter lang. Zijn chirurg Máximo García Leirado zei later dat hij erg verwonderd was dat de matador nog verder ging met zijn optreden, ondanks het feit dat hij gespietst was.

Het is belachelijk dat stierengevechten vandaag de dag nog altijd een populaire vorm van vermaak zijn. En dat ondanks de schade voor zowel de dieren als de matadors. Het verwonden en pesten van dieren, gewoon voor het plezier van mensen, is onnodig en wreed.

DEEL als je het daarmee eens bent.

Opgelet: De video hieronder bevat heftige beelden niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Yolanthe blijkt onbekend zusje te hebben die sprekend op haar lijkt

2-jarig jongetje sterft nadat babysitter papje vergiftigde met 50 gram zout.