in

Marokko legt doodstraf op aan moordenaars Scandinavische toeristen

Een Marokkaanse rechter heeft drie mannen ter dood veroordeeld voor de moord op twee Scandinavische vrouwen.

De dood van Louisa Vesterager Jespersen (24) uit Denemarken en Maren Ueland (28) uit Noorwegen leidde eind vorig jaar tot veel ophef in het buitenland.

De Scandinavische vrouwen werden in december met veel geweld om het leven gebracht in het Atlasgebergte, op een bij hikers populaire route.

De Marokkaanse justitie verrichtte al snel arrestaties en 24 verdachten zijn voor de rechter verschenen wegens hun rol bij de moord of hun betrokkenheid bij het terroristische groepje.

De drie mannen die de doodstraf hebben gekregen, golden als hoofdverdachten. Het zijn de 25-jarige Abdessamad Ejjoud, de leider van de groep, de 27-jarige Younes Ouaziyad en de 33-jarige Rachid Afatti. De laatste legde de moordpartij op zijn mobiele telefoon vast.

Bloeddorstige monsters
Justitie omschreef de drie als ‘bloeddorstige monsters’ die de vrouwen zwaar hebben toegetakeld. Zo zijn 23 verwondingen aangetroffen op het onthoofde lichaam van Jespersen.

Volgens de autoriteiten lieten de verdachten zich inspireren door terreurgroep IS, maar hadden ze geen contact met die organisatie. IS heeft de verantwoordelijkheid voor de dood van de vrouwen ook nooit opgeÃĢist.

Vader en moeder vechten vaccinatie dochtertje (2) uit via de rechter

Vliegende mieren zorgen voor invasie: ‘Ik pluk ze uit mijn haren, mond en oren’