in

Mark (12) vluchtte na een ruzie weg met mama’s Creditcard. Pas 4 dagen later hoort ze wat er is gebeurd

Een twaalfjarige jongen uit Australië die na een ruzie het huis uit vluchtte met de kredietkaart van zijn mama, is pas na vier dagen weer boven water gekomen. De jongen had zich nogal laten gaan en zijn ouders waren al die tijd doodongerust.

Mark* vindt het, net zoals de meeste twaalfjarigen, niet zo leuk als hij zijn zin niet krijgt. Maar waar andere kinderen doorgaans mokkend en met slaande deuren hun kamer opzoeken, reageerde Mark nét iets heviger. Toen hij van zijn mama een zoveelste ‘nee’ te horen kreeg, stal hij haar kredietkaart en ging hij op zoek naar goedkope vliegtickets.

Hij mag dan roekeloos zijn, geslepen is Mark wel – dat moeten we hem nageven. Hij zocht op voorhand op welke vliegtuigmaatschappij het oké zou vinden om zonder geschreven toestemming van zijn ouders aan boord te gaan. Dan koos hij een goede deal uit: het werd een vlucht op een schooldag, met bestemming Indonesië.

Lees ook  Huiseigenaars komen thuis van vakantie en ontdekken wat de hondenoppas al die tijd had gedaan.

Met de trein ging Mark naar de luchthaven, waar hij de self-service check-inbalie gebruikte voor zijn vlucht van Sydney naar Perth, waar hij overstapte op een vlucht naar het Indonesische Denpasar. De tiener stond zelf versteld van de zwakke veiligheidscontroles: niemand vroeg zich in Perth af waarom hij alleen reisde. “Ze vroegen gewoon mijn studentenkaart en paspoort, als bewijs dat ik ouder dan 12 ben en naar het middelbaar ga”, legt hij uit.

Tegen de tijd dat Mark landde in Indonesië, had zijn moeder hem al als vermist opgegeven in zijn thuisstad: hij was die dag immers niet op school opgedaagd. In Denpasar trok Mark naar het viersterrenhotel dat hij op voorhand had geboekt. Hij checkte er in en zei dat zijn zus nog zou komen, en dat hij wat vroeger was. “Het was geweldig”, blikt hij terug. “Ik wilde altijd al eens een avontuur beleven.”

Lees ook  Nederlandse Grietje (73) in levensgevaar na schietpartij in België: 'Ze voelde zich bedreigd’

Wie iets minder blij waren met het avontuur: zijn doodongeruste ouders. Ze beschrijven in het Australische programma ‘A Current Affair’ de angsten die ze dagenlang moesten doorstaan. “Ik was geshockeerd”, zegt zijn mama. “Gedegouteerd. Ik kan met geen emotie beschrijven hoe we ons voelden toen we ontdekten dat hij zich aan de andere kant van de oceaan bevond.”

Kapster redt het leven van klant met vlekje op haar hoofd.

Groene aanslagverdelger Action levensgevaarlijk voor katten: bij ernstige verbranding verschrompelt de tong