in

Man verkr*cht 1-jarig meisje tot de Dood – nu wordt de wereld bewogen door de krachtige boodschap van de dokter

Velen van ons vinden het moeilijk te begrijpen dat er echte monsters in de wereld zijn. Monsters die verkr*chten en doden; monsters die in staat zijn onze ergste nachtmerries om te zetten in tragische werkelijkheden.

Voor veel Chilenen is er een monster waar ze een gezicht aan kunnen geven: een 30-jarige man die een meisje verkr*chtte en vermoordde dat slechts één jaar en zeven maanden oud was. Het is een zaak die het land tot in de kern heeft opgeschud.

Velen hebben betoogd dat de dader de doodstraf verdient. De man moet nog worden veroordeeld.

Nu heeft de dokter die de 1-jarige Ambar Lazcano behandelde, zijn laatste zegje gedaan in een post op Facebook, een die in zijn eigen woorden uitlegt waarom hij niet denkt dat de doodstraf moet worden overhandigd aan de man die het leven van dit kind heeft genomen.

Kinderarts Alvaro Retamal werkt in het San Camilo-ziekenhuis, acht kilometer ten noorden van Chili’s hoofdstad Santiago. Hij was degene die de 1-jarige Ambar Lazcano behandelde toen ze met ernstige verwondingen in het ziekenhuis aankwam. De tante van het meisje en haar partner zeiden dat het kind was gevallen, maar de schade die de artsen vaststelden maakte duidelijk dat dit helemaal niet waar was.

De artsen ontdekten dat ze s*ksueel was misbruikt; een misdaad die resulteerde in haar dood.

De kleine Ambar was in de zorg van haar tante geplaatst omdat haar moeder niet meer voor haar kon zorgen vanwege drugsgerelateerde problemen.

Volgens El Comercio bood een andere oom aan om voor het meisje te zorgen, maar hij werd door de autoriteiten in het land geweigerd omdat hij homo was.

Lees ook  Bruid en bruidegom staan voor het altaar. Dan zegt hij opeens tegen haar dat ze plaats moet maken voor iemand anders

In plaats daarvan belandde Ambar in een huis waar ze uiteindelijk zou worden gedood.

Doctor Retamal heeft op zijn Facebook geschreven hoe pijnlijk het voor hem en de andere ziekenhuismedewerkers was om de kleine Ambar te zien vechten voor haar leven. Niettemin gelooft hij niet dat de doodstraf moet worden gebruikt. De post hieronder is van de dokter zelf en is door tienduizenden mensen gedeeld.

Het vertaalde bericht van Dr. Retamal
“Het is zo gemakkelijk om boos te worden en de doodstraf eisen voor een monster als dit.

Een crimineel die zeker de doodstraf verdient voor deze misdaden … en het is gemakkelijk om dat idee aan te houden. Toen ik Amber Lazcano in het ziekenhuis had en we worstelden om haar leven te redden, toen we haar fragiele lichaam, haar kleine handen, zagen, terwijl ik, in het midden van alles, over haar voorhoofd streek en haar vertelde te leven omdat de wereld niet zou toestaan iemand heeft haar pijn gedaan …

Wanneer je de kans hebt om haar zachtjes te zeggen: luister alsjeblieft naar me: leef! Er is niets om bang voor te zijn, de aarde is vol met mensen die van haar willen houden … Zoals de tantes en ooms die haar in het ziekenhuis hebben gekregen, die met haar mee zijn gegaan in de ambulance, die voor haar zorgden op de eerstehulpafdeling op lPabellón, tijdens het opereren, en wij allemaal hier in het ziekenhuis … Van de begeleider, naar de artsen die soms proberen emotionele afstand te bewaren, zodat we niet zoveel pijn hoeven te absorberen.

Lees ook  3-jarige kankerpatiënt zwaait iedere week naar de vuilnisman. Dan besluiten deze lieve mannen iets geweldigs voor haar en het gezin te doen!

We hebben allemaal gehuild om deze mooie kleine engel.

En we wensen duidelijk dat hij die dit heeft gedaan een ondenkbare straf zal ondergaan.

Amber kreeg eindelijk rust van een leven dat anders alleen maar vol pijn was. Ik hield haar handen vast toen ze ons verliet en zonder dat ik het waard was, zegende ik haar, alleen omdat ik de persoon was die daar was; Ik ben geen priester of haar vader.

Wat ik vandaag voel, is geen verlangen om iemand te doden, omdat het een handeling is die niets oplost. Vandaag heb ik het gevoel dat we er moeten zijn om een ​​einde te maken aan wat er met Amber en zoveel anderen is gebeurd …

Het is gemakkelijk om de doodstraf te eisen. Maar waarom nemen we niet alle haat die we nu voelen en veranderen het in liefde en bescherming voor al onze kinderen? Voor degenen die geen ouders hebben, maar ook voor hen die zwijgen; degenen die we niet kennen of niet willen weten, lijden in stilte.

Onze roeping moet in plaats daarvan zijn om de kinderen te beschermen tegen het kwaad dat ons omringt in de wereld, tussen alle heuvels en bergen. Dit zal leiden tot iets dat nuttig kan zijn voor anderen. Het vragen om de dood van een monster leidt alleen maar tot opluchting. ‘

Als samenleving moeten we streven naar een omgeving waarin situaties zoals het vreselijke dat Ambar is overkomen, niet voorkomen. Zoals deze arts schrijft, helpt het ter dood veroordelen van iemand niet om dingen op de lange termijn te veranderen.

De verpleegkundige deed de tweeling in het water… wat er daarna gebeurde is buitengewoon ontroerend

Vrouwelijke Gedetineerde vraagt vriend om op haar dochtertje en moeder te passen: Hij doet gruwelijke ontdekking