in

Man schopt kat dood in België: petitie om baasje te straffen bijna 100.000 keer ondertekend

Een geval van dierenmishandeling veroorzaakt commotie in België. Een man schopte vorige week zijn kat dood in Hoei. Geschokt door deze brute daad richtte de 18-jarige Logan Putzeyse een online petitie op met als doel: ervoor zorgen dat de dierenbeul hier niet ongestraft mee wegkomt. In nog geen week tijd werd de petitie al 96.900 keer ondertekend.

Het incident vond vorige week plaats in de Vankeerberghenstraat in Hoei, dat ligt tussen Namen en Luik. Volgens La Dernière Heure hoorden verschillende getuigen woensdag rond 13.00 uur een kat doodskreten uitslaan om vervolgens te zien hoe een man het dier hardhandig uit een woning schopte. De kat kwam meters verderop terecht, waarna het wegkroop onder een geparkeerde auto en kort daarna stierf.

Lees ook  ’Hondje op de grond gesmakt door boze buurman’

Zelf verklaarde het baasje aan de politie, die door de getuigen was opgeroepen, dat de kat stierf door een spijtig ongeval terwijl hij het huishouden aan het doen was. Een verklaring die velen niet pruimden. Dierenrechtengroepering GAIA dreigde vorige week een klacht in te dienen bij het parket van Luik. Ook de 18-jarige Logan Putzeyse reageerde geschokt op het gewelddadige overlijden van de kat en besloot actie te ondernemen.

Petitie
De jonge dierenrechtenactivist uit Flemalle richtte een online petitie op waarin wordt opgeroepen om de man die de kat doodtrapte juridisch te vervolgen. Liefst 96.900 mensen zetten online al hun krabbel onder de petitie. Logan: ,,Toen ik de petitie lanceerde, had ik nooit gedacht dat die door zo veel mensen ondertekend zou worden.” Voor donderdag is de jongeman uitgenodigd om de tienduizenden handtekeningen persoonlijk aan de Waalse minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio af te geven.

Lees ook  Dit is wat er daadwerkelijk gebeurd voordat je dat ‘leuke’ olifanten ritje maakt. Hier moet een eind aan komen.

Logan hoopt dat de man vervolgd gaat worden en een strenge straf krijgt. Volgens La Meuse is tegen het baasje inmiddels een strafzaak aangespannen. De man moet zich volgende maand via snelrecht voor de rechter verantwoorden. Hij riskeert een celstraf tot 15 jaar en een geldboete tot 10 miljoen euro. Die strenge straffen zijn het gevolg van een nieuwe wet op dierenwelzijn die eind vorig jaar door het Waals parlement werd goedgekeurd.

Slachtoffer Breda verklaarde voor zijn dood: ‘Ik ben in brand gestoken’

Politie gaat uit van ‘ordinaire ruzie’ bij steekincident met tieners