in

Man rijdt vrouw en hond dood en vlucht gewoon weg

Een 70-jarige vrouw is maandagavond overleden nadat ze werd geschept door een auto op de Gordelweg in Rotterdam-Noord. Ook haar hond is omgekomen. De automobilist (56) is na het ongeluk doorgereden en korte tijd later nabij Zestienhoven aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol.

Hulpdiensten hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. Volgens een woordvoerder van de politie was de vrouw haar hond aan het  uitlaten. Ze stak de straat over en is toen door een auto geschept. De politie heeft de bestuurder aangehouden.

Buurtbewoners zagen dat de bestuurder die ervandoor ging, zijn kentekenplaat verloor.  ,,Via het kenteken hebben we uiteindelijk de bestuurder gevonden‘’, bevestigt de woordvoerder van de politie. ,,Deze persoon is aangehouden en naar het politiebureau gebracht.’’

Zebrapad
Volgens een buurtbewoonster zou het gaan om een dame die altijd alleen haar teckel uitliet. Ze zou de drukke straat tussen de woonwijk en de hondenuitlaatplaats langs het kanaal zijn overgestoken op het moment van het ongeluk. ,,Ik zou hier nooit oversteken, want het is een gevaarlijke weg. Verderop was een zebrapad. Daar had ze beter gebruik van kunnen maken’’, reageert de buurtbewoonster geschrokken.

De aanrijding vond plaats tegenover de Donker Curtiusstraat, tussen het tankstation en het viaduct. Veel politiebusjes en de dierenambulance waren ter plaatse gekomen. Een traumaheli is ook uitgerukt. Een deel van de Gordelweg is afgesloten vanwege het ongeluk. De politie heeft een speciaal droneteam ingezet om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken.

Het wordt een bloedhete week: ‘Misschien wel 40 graden’

Politie boos om hond die uitdroogt op balkon: ’Let op uw huisdieren!’