in

Peuter 2 in levensgevaar na zware mishandeling door vader

Een Nederlander is in België veroordeeld tot vier jaar cel voor het mishandelen van het zoontje van zijn partner. Het tweejarige kind liep daardoor een hersenbloeding op en verkeerde anderhalve week in levensgevaar. Volgens het Brabants Dagblad gaat het om een 29-jarige Bosschenaar.

De Bosschenaar en een oma van het kind brachten het jongetje van twee jaar en vier maanden uit Bissegem op 3 juni in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Kortrijk. Het jongetje is het zoontje van zijn vriendin, aldus het Brabants Dagblad.

Lees ook  Vrienden van vermiste Loes: ‘Kleine kans dat het gevonden lichaam niet van Loes is

“De man beweerde dat het kind was gevallen in de douche, maar de arts stelde vast dat dat niet mogelijk was”, zei de aanklager tijdens het proces. “Het was bovendien al de derde keer in korte tijd dat de peuter in het ziekenhuis werd opgenomen.”

Peuter nog steeds aan het revalideren
Het kind belandde steeds in het ziekenhuis als het bij zijn moeder en haar Nederlandse partner logeerde. De advocaat van de man zei dat zijn cliënt streng is opgevoed en dezelfde straffen gebruikte tegen de peuter. Die is nog steeds aan het revalideren en riskeert een blijvende verlamming aan zijn linkerarm.

Lees ook  Ex-vriendin van verdachte bioscoopmoorden: Hij stalkt me al jaren, altijd gek geweest

De Nederlander moet het kind ook een schadevergoeding betalen. De hoogte is voorlopig vastgesteld op 25.000 euro. De rechtbank kende ook 7500 euro compensatie toe aan zowel de vader als de moeder van het slachtoffer.

Meisjes delen hun vóór en ná make-up foto’s. Sommigen zijn moeilijk te herkennen..

Man (25) in coma na zware mis handeling Nunspeet: ‘Hij werd naar buiten gesleurd’