in

Man met Down sterft in ziekenhuis nadat hij 10 dagen lang niet gevoed werd.

In het Verenigd Koninkrijk wordt een onderzoek gevoerd naar het overlijden van een man met het syndroom van Down. Zijn familie maakte zich ernstig zorgen over de behandeling in het ziekenhuis waar hij verzorgd werd na een val.

De familie van Giuseppe Ulleri denkt dat hij 10 dagen lang geen eten kreeg in het Manchester Royal Infirmary. De man overleed aan pneumonie nadat hij geen voedsel meer kon verteren dat via een tube werd toegediend.

Omwille van zijn aandoening had de 61-jarige man moeite om te communiceren. Dat betekende dat hij niet voor zichzelf kon zorgen.

Giuseppe werd in februari 2016 in het ziekenhuis opgenomen na een val in het verzorgingstehuis waar hij verbleef. Op 9 maart 2016 werd er een voedingstube geïnstalleerd, maar die bleef echter maar een dag op zijn plaats zitten. De patiënt had het moeilijk om het te gebruiken en voelde zich er heel ongemakkelijk mee.

Lees ook  Twee 15-jarigen aangehouden voor doodsteken 64-jarige man bij pinautomaat

De lijkschouwer legde uit: “Joe had lange periodes in het ziekenhuis geen voeding, en voor een lange periode was de enige voeding die hij kreeg, de 24 uur waarin de tube wel nog goed zat.”

De broer van Ulleri, Peter, zei dat hij tijdens een vergadering met het ziekenhuis had afgesproken dat er op 18 maart een endoscopische voedingstube zou ingebracht worden door de maagwand van de patiënt.

De broer zei dat hij vermoedde dat de toestand van Joe (hoe Giuseppe door zijn familie genoemd werd) verslechterde omwille van een gebrek aan voeding. Hij vroeg aan het personeel: “Waarom deze vertraging? Hij kan hieraan overlijden.”

Hij legde uit dat de vertraging in de voeding betekende dat Giuseppe te zwak was om te herstellen van de ingreep en overleed uiteindelijk op 20 maart 2016. Hij had aspiratiepneumonie, wat voorkomt wanneer voedsel, maagzuur of speeksel in de longen terechtkomt.

Lees ook  Zo zag piepjonge Thierry Baudet in 1999 er uit!

Peter getuigde erg liefdevol over zijn broer: “Eerder dan Joe weg te stoppen, namen mama en papa hem overal mee naartoe en waren erg trots op hem. Wanneer mensen naar hem staarden, zou Joe een van zijn glimlachen breed lachen en kon je het gewoon niet helpen om terug te lachen.”

“We zijn allemaal diep in shock dat we zijn onschuldige lach nooit meer zullen zien, of de liefde van een van zijn knuffels voelen.”

De hoorzittingen lopen ondertussen verder. Hopelijk komt er klaarheid in deze zaak en worden er maatregelen genomen om dergelijke tragedies in de toekomst te vermijden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Meisje (5) vecht voor haar leven nadat papa haar vijf liter water deed drinken.

Dringende oproep: De ziekenhuiskamer van ernstig zieke Koen (11) MOET vol met kaartjes!