in

Man ligt maandenlang dood in huis Arnhem: ‘We dachten dat hij in Spanje zat’

Bewoners in de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn in shock na de vondst van een dode buurman. De man heeft vermoedelijk maandenlang dood in zijn huis gelegen. “We dachten dat hij in Spanje op vakantie was. Ongelooflijk dit”, reageren buurtbewoners.

De man was volgens regionale media van Spaanse komaf. Hij werd gisteren gevonden door de politie na een tip van een buurvrouw.

De hele dag is de politie in de weer geweest en is zijn woning schoongemaakt, zeggen geschokte buurtbewoners tegen Omroep Gelderland.

Weinig vrienden
“Het was even een shock voor ons allemaal als buren”, vertelt bewoner Francis tegen de omroep. Zij woont pal boven de woning waar de politie de vondst deed. Ook andere buren kunnen het niet geloven.

LEES OOK!
Foto’s gelekt van een wel érg intieme André Hazes en Nikkie Plessen

Volgens een andere buurtbewoner was de man in de tachtig en had hij weinig vrienden. “Alleen een klein beetje contact met de buurman direct naast hem. Een beetje een einzelgänger.”

Hoe kan het?
Maar hoe is het toch mogelijk dat iemand maanden dood in huis ligt, terwijl de buren niks merken en geen stank ruiken?

Een buurvrouw vertelt: “Hij zou toch niet dood in huis liggen, zeiden we nog. En toen zeiden we: nee joh, anders hadden we dat al lang geroken.”

LEES OOK!
Abraham Alex uit Glane krijgt 50 wasmachines in zijn voortuin

Een van de buren kreeg twijfels over de buurman omdat ze hem al lang niet meer had gezien. Ze nam contact op met de verhuurder van het pand die vervolgens de politie inschakelde. Agenten vonden hem gisteren.

Niet eerste keer
Het komt vaker voor dat mensen maandenlang dood in hun woning liggen. In een woning in Amsterdam-Slotervaart werd deze maand nog een dode 84-jarige vrouw gevonden. Waarschijnlijk was zij al zes maanden overleden.

In de Jan Porcellisstraat in Rotterdam-West werd eind 2013 een vrouw gevonden die maar liefst tien jaar dood in haar huis lag.

Eenden in Rotterdam doorboord met een pijl in borst

Man ziet eigen geamputeerde been op waarschuwing pakje sigaretten