in

Man is bezorgd omdat zijn vrouw niet was thuisgekomen. Dan vindt hij een lege auto in de afgrond.

Het huwelijk heeft iets mysterieus. Dat weet Trevor Koenig uit Cherryville in British Columbia maar al te goed, want het is een band dat het leven van zijn vrouw Caroline, met wie hij al 33 jaar getrouwd was, redde. Op de avond van 4 december zag hij de tijd wegtikken en begon zich alsmaar meer zorgen te maken. Caroline was niet op het normale tijdstip thuisgekomen en haar telefoon lag nog gewoon thuis.

“Ik dacht dat er iets gebeurd was, misschien autopech of zo”, legde hij uit. Het probleem was dat hij niet wist waar ze naartoe was geweest. Hij kende echter wel de gewoontes van Caroline en hoe ze normaal over Highway 6 reed.

Dus ging hij met zijn auto onderweg om haar te zoeken. Na 150 km zag hij iets vreselijk: “een auto die in een afgrond tegen een boom geknald was.” Nadat hij zich geparkeerd had en naar beneden geklauterd was, trof hij de auto mysterieus genoeg leeg aan.

Lees ook  'Zorgwekkende vermissing' van Julia Walicka (14) uit Drachten

Vastbesloten zocht Koenig verder en vond Caroline 30 meter verderop in de afgrond. “Ze bewoog niet meer en ik tilde haar gezicht op. Haar ogen waren gewoon wit en ik dacht dat ik te laat was, en dan knipperde ze”, doet Koenig het relaas.

Caroline was inderdaad nog in leven. Ze dacht dat ze droomde dat haar echtgenoot voor haar ogen stond. Maar toen de hulpdiensten arriveerden, had ze al 14 uur lang in de vrieskoude gelegen.

“Ik bleef haar maar zeggen dat hulp onderweg was, en dat ze oké zou zijn”, vertelde hij. De hulpverleners hadden het bovendien erg lastig om haar te evacueren. “Het duurde even om haar in veiligheid te brengen, want het was een steile en lange weg naar boven”, vertelde hulpverlener Leigh Pearson. “Het leek erop dat ze zelf uit de auto was gekropen. Van zodra ze uit de auto was, is ze verder van de heuvel naar beneden gerold.”

Lees ook  Oma wordt opgeroepen door jury, wat ze in het beklaagdenbankje vertelt schokt iedereen

Caroline hield er uiteindelijk een gebroken arm en een verhakkelde auto aan over. Maar los daarvan was alleen haar trots gekwetst. “Ik denk dat ze het goed stelt, ze is alleen een beetje beschaamd”, zei Koenig. “Ze vindt dat we veel gedoe rond haar maken, maar uiteraard betekent ze alles voor mij.”

DEEL deze wonderbaarlijke redding met je vrienden!

Claudia’s 14-jarige dochter bleek zwanger. Wat een verhaal…

Gerard Joling zet optreden in vuur en vlam … letterlijk dan. Buiten een warme kont kwam hij er met de schrik vanaf.