in

Man met Down syndroom sterft omdat het ziekenhuis hem 20 dagen geen eten gaf

Een man met het syndroom van Down die stierf na 20 dagen in een ziekenhuisbed zonder voedsel, krijgt een onderzoek.

De familie van Giuseppe “Joe” Ulleri, 61, veroordeelde de “gefragmenteerde” benadering van zijn zorg nadat hij vorige maand naar A&E werd gebracht vanwege een val op zijn ondersteunde woonlocatie in Didsbury, Manchester.

Nadat hij aanvankelijk was ontslagen, werd hij opnieuw opgenomen en bleek hij breuken in zijn bekken, pols en nek te hebben.

Zijn verzorgers kregen te horen dat hij een operatie nodig had en omdat hij moeite had met slikken als gevolg van een aanhoudend zure refluxprobleem, werd hij “nul op de mond” gemaakt.

Lees ook  Voormalig GTST-actrice Anouk Maas zonder kleding is best wel heel fijn om te zien!

Maar familieleden zeggen dat hem bijna drie weken voedsel werd ontzegd vanwege miscommunicatie en inactiviteit door het personeel, waardoor hij een fatale longontsteking kreeg.

Broer Peter vertelde dat het onderzoek Manchester Royal Infirmary ‘eersteklas gebouwen maar derde klas medische zorg’ had, en voegde eraan toe: ‘Er was een gefragmenteerde aanpak die ons ernstige reden tot bezorgdheid gaf.’

Waarnemend gebied lijkschouwer Angharad Davies vertelde de jury: “Joe werd in het ziekenhuis verzorgd door verschillende medewerkers, van verpleegkundigen tot spraakspecialisten tot diëtisten. “Er werd besloten dat hij ‘nihil via de mond’ zou zijn.

Lees ook  Gaby Blaaser maakt plannen in stripclub

“Een neusmaagsonde werd aangebracht, maar dat bleek problematisch te zijn en was slechts 24 uur aanwezig. “Daarna had Joe een lange periode waarin hij geen voedingsondersteuning had.”

Joe stierf gisteren, terwijl medici nog aan het discussiëren waren over hoe ze hem het beste konden voeden. Het gerechtelijk onderzoek van de lijkschouwer in Manchester gaat verder.

Neurologen leggen uit: 4 manieren om de kans op Alzheimer aanzienlijk te verminderen

Meisje die 300 epileptische aanvallen per dag had is nu volledig genezen dankzij cannabisolie