in

Man die in zaak Hania wordt gezocht is een gevaarlijke monster!

Internationaal wordt er inmiddels ook uitgekeken naar de vermiste Hania. Het meisje van twaalf is sinds donderdagmiddag vermist.

De zoektocht is volgens de politie in volle gang en ‘de tips stromen binnen’. “Hania en de verdachte kunnen overal zijn”, schrijft de politie in een tweet. “Internationaal wordt er naar haar uitgekeken.”

Volgens een politiewoordvoerster zijn er geen vermoedens dat Hania in een ander land zit. “We willen de zoektocht zo breed mogelijk wegzetten en daarom wordt ook het buitenland daarbij betrokken.”

Volgens de Telegraaf is de man die wordt gezocht een 50-jarige Amerikaan, die een strafblad zou hebben vanwege s*ksueel m*sbruik van minderjarigen. Dat zouden bronnen rondom het onderzoek hebben gezegd. De politie wil dit niet bevestigen.

Lees ook  Dayton-schutter Connor Betts doodde eigen zus tijdens bloedbad

Ruim dertig rechercheurs en agenten blijven naar het meisje op zoek. Alleen donderdag al kreeg de politie tientallen tips binnen over de vermissing. Een woordvoerder zei dat de zorgen om het meisje groot zijn.

Vermist
Hania is sinds donderdag vermist. Ze vertrok rond 12.30 uur van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar kwam daar nooit aan. Hania woont bij haar moeder. Haar vader is enkele maanden geleden overleden.

Lees ook  Zeven kinderen uit één gezin komen om bij brand

Hania vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Uit onderzoek blijkt dat ze helemaal geen afspraak had. Volgens de politie zijn er meer aanwijzingen die de zorgen vergroten.

Ook de politie vertrouwde het niet. Zeker nadat familieleden vertelden dat Hania chatcontacten heeft gehad, die inmiddels bleken te zijn gewist. Andere sporen en onderzoek zorgden voor grotere zorgen.

Hania heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Fietser in Groningen zwaargewond na aanval met bijtende vloeistof

Vermiste Hania (12) weer terecht, verdachte aangehouden