in

Man die ‘cannabisolie gebruikte in plaats van chemotherapie’ is kankervrij verklaart.

Een man bleef verbaasd achter nadat hij te horen kreeg dat hij ‘in wezen kankervrij’ toen hij chemotherapie had laten vallen ten gunste van cannabisolie.

George Gannon, uit Basingstoke, Hampshire, VK, kreeg eerder te horen dat hij 12 hersentumoren had en nog maar enkele maanden te leven had; zowel hij als zijn arts waren echter verbluft door zijn nieuwste MRI.

De 30-jarige begon afgelopen december cannabisolie te gebruiken en stopte zijn chemotherapie in februari. Drie maanden lang behandelde hij zichzelf met alleen de olie en een daaropvolgende MRI onthulde dat zijn tumoren waren gestopt met groeien.

Gannon hervatte vervolgens eind april een lagere dosis chemo en zijn laatste MRI eerder deze maand liet zien dat hij de kanker bijna had verslagen.

Tegen de Southern Daily Echo zei hij: “Het was vrij surrealistisch, ik trilde als een blad. Het was het beste nieuws dat we ons ooit hadden kunnen voorstellen.

“In december kreeg ik te horen dat ik het waarschijnlijk niet zou overleven. De arts zei letterlijk dat het de beste dag van zijn medische carrière was. Nu ben ik ‘in wezen’ kankervrij in minder dan een jaar.”

Lees ook  Als dit geen goed nieuws is: Voor het slapen rode wijn drinken zorgt voor gewichtsverlies

Mr Gannon woonde in Ko Pha Ngan, Thailand, toen hij de diagnose kreeg en dagen later terug naar het VK vloog. De NHS schreef hem vervolgens voor met krachtige chemotherapie-tabletten – maar deze zorgden alleen maar voor een dramatische verslechtering van zijn gezondheid.

De heer Gannon zei: “De medicijnen die ik kreeg voorgeschreven, vernietigde mij letterlijk. Ik zag eruit als de poster-persoon voor kanker, ik was zo ziek. Het werd allemaal erg donker.

“Het voelde alsof de artsen aannamen dat ik niet lang meer leven, en hun hoop in mij hadden opgegeven.

Gannon en zijn vriendin, Natalie, wilden dit lot niet accepteren en onderzochten andere medicatiemethoden. Uiteindelijk betaalden ze £ 1.300 ($ 1.588) per maand aan cannabisolie, die hij drie keer per dag gebruikte.

De heer Gannon zei: “Ik begon me een heel nieuw persoon te voelen, maar ik had geen idee of het goed met me ging of niet. Ik had plotseling meer energie en gedroeg me als normaal, ik kon zien dat er iets was veranderd, maar ik wist het niet zeker.

Lees ook  Man rijdt 2 uur om naar 3-jarig vermist meisje te zoeken, vindt haar en brengt haar in veiligheid.

Hoewel de wonderbaarlijke omkering duidelijk reden tot feest is, zei de heer Gannon dat hij zich niet te veel wil laten meeslepen.

Hij zei: “Als je kanker hebt, kom je er nooit helemaal vanaf. Ik wil het niet teveel opvoeren, maar het is meer dan duidelijk dat cannabisolie goed werkt. Ik bedoel, het heeft 12 tumoren in minder dan een jaar verwijderd.”

Volgens Macmillan moet meer onderzoek worden gedaan naar de potentiële voordelen van cannabis voor mensen met kanker.

De website van het goede doel luidt: “Het is nog steeds onduidelijk of het gebruik van cannabis anti-kankereffecten heeft. Maar er zijn aanwijzingen dat de chemicaliën in cannabis kunnen helpen bij symptomen zoals misselijkheid en pijn.

“Maar deze onderzoeken hebben gemengde resultaten opgeleverd wanneer ze in klinische proeven werden gebruikt. Vanwege de gemengde resultaten is het algemene gevoel van experts dat er meer onderzoek nodig is naar de chemicaliën in cannabis en hun mogelijke voordelen.”

Deze vrouwen heeft Koning Willem allemaal versleten vóór Maxima

Vader is 2 uur alleen met baby wanneer mam ’n sms krijgt met: “Kan ik de baby nu vermoorden?”