in

Man dacht dat hij vijf verlaten puppy’s had gered, maar de waarheid stak anders in elkaar

Wat zou jij doen als je op een dag vijf puppy’s in je achtertuin zou vinden? Je zou ze natuurlijk, net als de meeste mensen, de arme diertjes proberen te redden. Dit is precies wat Craig Mcgettrick deed, toen hij geluiden uit een matras in een achtertuin hoorde komen.

Craig was met een collega een tuin in Engeland aan het opruimen. Er lag veel troep in de tuin, waaronder ook een matras. De twee hoorden geluid onder de matras vandaan komen. Ze zagen vervolgens vijf jonge pups liggen onder de matras, toen ze de matras uit nieuwsgierigheid optilde.

Hij bracht de puppy’s meteen naar het dichtstbijzijnde opvangcentrum voor dieren, zodat de pups iemand hadden om voor ze te zorgen. Voordat hij ze bracht, maakte hij wat foto’s van de puppy’s in de hoop nieuwe gezinnen voor de puppy’s te vinden. Slechts enkele uren later leerde de man de waarheid over de puppy’s, schrijft The Dodo.

Lees ook  Leeuwenbeschermer gedood door z’n leeuwinnen voor ogen van z’n vrouw

Craig plaatste de foto’s op Facebook. Een paar uur later zag ook een man genaamd Martin Hemmington, de oprichter van National Fox Welfare Society, de foto’s.

Martin was niet geïnteresseerd in het adopteren, hij had namelijk bijzonder nieuws voor Craig. Wat de man gevonden had waren helemaal geen puppy’s. Het bleken vossen welpjes te zijn.

Martin adviseerde Craig om de welpjes geen eten te geven en ze terug te leggen waar hij ze gevonden had. Als de welpjes hongerig worden, zullen ze voor hun moeder gaan roepen.Craig volgde het advies en legde de welpjes terug waar hij ze had gevonden.

Niet lang daarna spotte hij een vos die haar kindjes kwam opzoeken. De welpjes werden herenigd met hun moeder. Vossen laten hun welpjes vaak alleen als ze in het vossenhol liggen. Wanneer de welpjes groter worden, gaan ze meer zelf ontdekken en worden ze minder afhankelijk van hun moeder, vertelt Martin aan The Dodo.

Lees ook  Redders vinden een zwerfhond met een gebroken kaak, die ze opliep nadat ze in haar gezicht was geschopt

Hoe kon het nou gebeuren dat Craig dacht dat de welpjes puppy’s van honden waren? Het blijkt dat vossen welpjes in de eerste stadia van hun leven nog helemaal niet op vossen lijken. Ze lijken daarentegen wel erg veel op puppy’s, legt de vossen specialist Paul McDonald uit aan The Dodo.

Paul denkt dat de moeder vos het matras als schuilplaats heeft gebruikt en een klein vossenhol eronder heeft gegraven.

Wat een apart verhaal! Gelukkig zijn de vossen uiteindelijk goede terecht gekomen: weer terug bij hun moeder. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook!

Woede na beslissing om zeldzame witte leeuw te veilen, die zal worden vermoord door trofee jagers

Dit is waarom je je kleding moet wassen met zwarte peper – de reden is geniaal