in

Man covert ´Amazing Grace´ op de harmonica – het resultaat geeft miljoenen kippenvel

Muziek komt in alle soorten en stijlen. Een nummer kan worden uitgevoerd op honderden verschillende manieren, met gitaren, violen, blaasinstrumenten of ´gewoon´ a capella, waardoor er een manier ontstaat nummers te vernieuwen en om verschillende manieren schitterend te laten klinken.

Ik ben altijd een groot fan geweest van de harmonica. Het wordt het meest geassocieerd met de blues, maar over de jaren heeft de zogeheten mondharp zijn weg ook gevonden in andere genres, waarbij Bob Dylan een grote rol heeft gespeeld in het populair maken van dit fantastische instrument.

Lees ook  Dit militairendieet zorgt ervoor dat je 5 kilo in slechts 3 dagen afvalt!

In de Verenigde Staten is de harmonica altijd een onderdeel geweest van country, en een van de artiesten die het instrument op een geweldige manier gebruikt is Chadburn Spivey. In de video hieronder zie je Chadburn buiten zitten op een besneeuwde winterdag terwijl hij de gospelklassieker “Amazing Grace” speelt.

Over de jaren heen hebben tal van artiesten, waaronder Aretha Franklin, dit nummer gespeeld. Het geluid van zijn instrument geeft het nummer echter een hele andere dimensie – het droevige gevoel wordt schitterend geuit, zelfs zonder zang.

Lees ook  Prins William en prins Harry onthullen herinneringen aan Diana: ‘Ze was een ondeugende moeder’

Deze versie van “Amazing Grace” is absoluut een van mijn favorieten – en het bewijst dat muziek geen woorden nodig heeft om het hart te raken. De video is al door meer dan een miljoen mensen bekeken op YouTube en Facebook, en we begrijpen waarom.

Luister en huiver!

Wat een geweldige versie van een schitterend lied! Deel deze video als je ook onder de indruk was van de uitvoering van Chadburn.

Moeder vindt vreemde wonden op mond 1-jarige – kijkt goed en realiseert zich iets vreselijks

30 koeien omringen nieuwkomer in hun wei – en redden zo het leven van een verdwaalde babyzeehond