in

Man (35) de cel in voor versturen kinderp*rno naar scouts

Een 35-jarige man uit Elst, die kinderp*rno verstuurde naar jongens die hij kende via zijn scoutinggroep, is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk.

De rechtbank in Zutphen veroordeelde de man voor het downloaden, bezitten en verspreiden van kinder- en dierenp*rnografische foto’s en video’s.

Lees ook  65-jarige met 13 kinderen en 7 kleinkinderen vraagt om echografie – ontdekking van de dokters is iets wat ze nog nooit gezien hebben

S*ksuele gesprekken
Volgens de rechtbank onderhield hij sinds 2015 jarenlang contact met een groot aantal jongens. Daarbij deed hij zich via onder meer WhatsApp voor als een jong meisje, waarbij hij de gesprekken de s*ksuele kant opstuurde.

Volgens de rechtbank heeft de man het vertrouwen van de jongens en hun ouders geschonden. De rechtbank legde hem een proeftijd op van drie jaar.

Lees ook  Je betaalt véél te veel voor Spotify! Het kan namelijk 100 euro goedkoper!

Hij moet zich onder meer verplicht melden bij de reclassering en meewerken aan een diagnostisch onderzoek en eventuele ambulante behandeling.

Moeder van Glenn (15) die uit leven stapte door na*ktfoto: ‘Die ene foto verwoestte ons leven’

Nederlander (47) mis bruikt nichtje (9) op vakantie in Disneyland: ‘Ze vroeg er zelf om‘