in

Man (27) moet drie jaar zitten na ver krachting van broer en mis bruik van baby

De 27-jarige A.L. uit Strijen moet een gevangenisstraf van drie jaar uitzitten en zich daarna op laten nemen in een psychiatrische inrichting.

Dat legt de rechtbank in Rotterdam hem op omdat hij zijn twee jaar jongere broer tien jaar lang ver krachtte en mis bruikte.

Bovendien vergreep hij zich in Dordrecht aan de baby van zijn beste vriendin, toen die hem vroeg op het kindje te passen.

De zaak kwam aan het licht doordat de man zichzelf uit schuldgevoel meldde. Daarbij constateert de rechtbank echter dat hij tien jaar lang alleen maar voor zijn eigen lusten ging zonder zich ook maar een moment om de gevolgen voor zijn slachtoffers te bekommeren.

Lees ook  Man tankt benzine en ontdekt iets vreemds. Dan beseft hij zich, dat hij werd opgelicht

Zo mis bruikte hij zijn broertje niet alleen op tal van manieren, maar dreigde hij ook met een mes en een taser om te zorgen dat het slachtoffer niets aan zijn ouders zou vertellen.

Dwangmatige hyperseksualiteit
Volgens de rechtbank lijdt de man aan borderline, waardoor hij nauwelijks grenzen kent. Daarbij lijdt hij aan dwangmatige hypers*ksualiteit.

Die twee psychische stoornissen versterken elkaar, zo legde een psycholoog de rechtbank uit. Zo was het mis bruik van de baby een impuls toen de baby begon te huilen: ,,Hij is onvoldoende in staat geweest handelingsalternatieven te overzien.’’

Justitie had twee jaar geleden vijf jaar gevangenisstraf geëist. Dat gaat de rechtbank echter te ver omdat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.

Lees ook  Een kijkje in een coronavirus Intensive Care Unit in Noord Italië

Bovendien vindt ze het belangrijk dat de man zich in een kliniek laat behandelen, zo lang als zijn behandelaars dat nodig vinden.

Als hij daar niet aan meewerkt, moet hij nog anderhalf jaar cel extra uitzitten. Daarbij is een ongewoon lange proeftijd van drie jaar opgelegd.

De rechtbank besliste bovendien dat hij zijn broertje een schadevergoeding van 20.000 euro moet betalen.

Verder mag hij geen contact zoeken met zijn slachtoffers. Van een algemeen contactverbod met minderjarigen wil de rechtbank niet weten omdat dat oncontroleerbaar is.

Meisje (12) zorgt met zaklamp op mobiel voor redding van vader uit sloot

Vermiste jongen (11) dood teruggevonden, p*dofiel aangehouden