in

Mama zal van baby bevallen van wie ze weet dat ze zal overlijden om een ander kind te redden.

Een dappere vrouw zal van een baby bevallen ondanks het feit dat ze weet dat de baby de bevalling niet zal overleven zodat ze de organen aan een ander stervend kind kan doneren. Hayley Martin weet naar aanleiding van de echografie dat haar babymeisje een zeldzame genetische aandoening heeft. Dit brengt met zich dat de baby de bevalling niet zal overleven. Hayley, moeder van drie, besloot om de zwangerschap niet af te breken om de organen van Ava-Joy te kunnen doneren.

Hayley (30) zei: “Ons kind zal hoe dan ook sterven, maar we kunnen proberen om iemand anders leed te verzachten en dat maakt het allemaal de moeite waard.” Ze zegt dat deze beslissing haar troost biedt. “Een deel van haar zal verder leven. Ze zal niet compleet vergeten worden, ze zal in iemand anders leven”, zei ze.

Lees ook  'Jos de G. terecht veroordeeld voor doden en verkrachten Nicole van den Hurk'

Door de genetische afwijking heeft de baby geen nieren en is er niet genoeg vruchtwater. Het gebrek aan vruchtwater zorgt voor een misvorming van de longen. “Ik heb alle symptomen van een gezonde zwangerschap en ik kan Ava voelen. Maar ik weet dat ze de bevalling niet zal overleven”, vertelde ze.

“Ik weet dat er heel wat baby’s zijn die een kans op leven hebben dankzij de organen van Ava. Waarom zouden twee baby’s moeten sterven als er eentje gered kan worden?”

Lees ook  Ongelofelijk: 42-jarige Natalie viel 46 kilo af door elke dag dít te doen

De bevalling is voorzien voor 25 januari, maar wellicht zal de bevalling al in de week na Kerstmis ingeleid worden, zodat de baby niet dood geboren zou worden. Als Ava-Joy niet tijdens de bevalling overlijdt, hopen de dokters dat het koppel nog enkele maanden met hun dochter zouden kunnen doorbrengen.

“Zelfs als ik nog maar een seconde in haar ogen kan kijken – zou dat een moment zijn dat ze me nooit meer kunnen afnemen”, besloot Hayley.

DEEL het verhaal van deze dappere moeder met je vrienden!

Russische toeriste ontsnapt aan de dood – zie jij het gevaar?

Wat zijn ze knap: zó zien de kinderen van Ruud Gullit en Estelle Cruijff er nu uit!