in

Mama lag lekker te slapen en besefte daardoor niet, dat haar zoon enkele centimeters van haar vandaan stervende was

Luke was amper 2 jaar oud toen er bij hem diabetes type 1 werd vastgesteld. Vanaf dat ogenblik werkten hij en zijn familie hard om zijn bloedsuiker op peil te houden, maar het bleef een dagelijkse strijd. Gelukkig staat Luke niet alleen in deze strijd. Hij wordt altijd vergezeld door zijn loyale en liefdevolle servicehond, die zijn bloedsuiker helpt detecteren en Luke’s mama Dorrie waarschuwt.

Dorrie deelde op haar Facebookpagina “Saving Luke – Luke and Jedi Fighting Type 1 Diabetes Together” foto’s van de avonturen van Luke en Jedi. Niets is mooier en zoeter dan de band die deze twee delen.

Toen de diagnose gesteld werd, wist de familie van Luke dat ze iets moesten doen om hem te voorzien van 24 uur op 24 verzorging. Na een heleboel research kwamen ze uit bij diabetes detectiehonden.

De mama van Luke hoorde over een lokale organisatie die honden helpt trainen om diabetes op te sporen en besloot deze optie te volgen. Algauw maakte Luke kennis met zijn eerste puppy, Jedi.

Lees ook  Hondenbaasjes opgelet: laat je viervoeter geen dennenappels en kastanjes eten

“We houden van dieren”, vertelde Dorrie. “Het was een mooie gedachte om te weten dat onze zoon dit prachtige wezentje altijd langs zijn zijde zou hebben.” Het is best moeilijk om honden te trainen zodat ze in staat zijn om hun unieke zintuigen te gebruiken om diabetes op te sporen. Maar Jedi is extreem goed in het aanvoelen van wanneer Luke speciale aandacht nodig heeft.

“Als zijn bloedsuiker hoog of laag is, waarschuwt Jedi me”, zei Dorrie. “Dan controleren we Luke en afhankelijk van wat we zien, geven we Jedi een beloning. Hij houdt ervan om ons te waarschuwen want dat betekent dat hij snoepjes krijgt.”

De hulp van Jedi is ondertussen onontbeerlijk geworden.

Op een gemiddelde dag waarschuwt hij zijn familie zes tot acht keer. Luke heeft ook wel andere detectieapparatuur ter beschikking, maar de neus van Jedi spoort de problemen altijd als eerste op.

Lees ook  10 Prachtige paarden die je nooit eerder zag!

Op een avond, toen de hele familie aan het slapen was, ging Jedi naar Luke en voelde dat zijn bloedsuiker erg laag was. Hij ging snel Dorrie wekken en die schoot meteen ter hulp.

Het leven van een kind met diabetes is een permanente strijd. “Luke heeft sinds zijn tweede verjaardag al 8.000 injecties en 40.000 vingerprikjes gehad”, zei Dorrie. “Maar ondanks dat heeft Luke dankzij Jedi de tijd van zijn leven. Jedi troost hem. Hij maakt zijn leven leuker. Hij is de beste hond ter wereld”, voegt Dorrie er nog aan toe. “Hij is de beste servicehond. Hij is echt een lid van de familie.”

Het toont gewoon nog maar eens aan hoe gevoelig en attent honden zijn – soms zelfs meer dan mensen!

DEEL om je respect te tonen voor alle hulphonden in deze wereld!

Als je 3 hele eieren per dag eet, zal je versteld staan wat het met je lichaam doet!

Klein jongetje neemt op emotionele wijze afscheid van zijn 17 jaar oude beste vriend, de hond