in

Mama en baby sterven in de auto, terwijl papa de autoruit krabt.

Winterstorm Jonas begroef de Amerikaanse staat New Jersey in januari 2016 onder een dichte sneeuwmassa. De 23-jarige Sashalynn Rosa, haar vriend Felix Bonilla, hun babyzoontje Messiah en dochter Saniyah wilden met de auto vertrekken.

Daarvoor moest de oprit eerst geruimd en de autoruiten gekrabd worden. Terwijl Felix aan het werk gaat, laat hij zijn vriendin en de twee kinderen in de auto zitten. Opdat ze het niet koud zouden hebben, laat Felix ondertussen de motor draaien. Deze beslissing zou de jonge vader zich voor de rest van zijn leven berouwen.

Ongeveer 11 minuten is de Amerikaan in de weer met zijn krabbertje en sneeuwschop. In deze 11 minuten zouden zijn vrienden en zijn kinderen stikken, slechts door enkele autoruiten van elkaar gescheiden. De uitlaat van de auto is verstopt door de sneeuw en het ijs en zo blijven de giftige uitlaatgassen in de auto. Koolstofmonoxide is een geur- en kleurloos gas dat geen rook ontwikkelt – en zo een sluipende moordenaar.

Lees ook  Doodzieke spoedarts Ryan met coronavirus gered door experimentele behandeling

Wanneer Felix klaar is, klopt hij op de ruit om zijn “slapende” familie wakker te maken. Omdat Sashalynn niet reageerde, opende hij de deur en schudt zachtjes aan haar schouder. Dan iets harder. En uiteindelijk begint hij te roepen.

De 23-jarige en de twee kinderen werden meteen naar de spoedafdeling overgebracht. Maar voor de moeder en haar baby komt alle hulp te laat. De kleine Saniyah sterft enige tijd later in het ziekenhuis.

Lees ook  Zo zag Humberto Tan er dus uit toen-ie nog haar had

De koolstofmonoxidevergiftiging was een tragisch ongeval. Maar dat zal de grote liefde van Felix en zijn kinderen niet terugbrengen. De plaatselijke politiechef waarschuwt ook dit jaar voor het dodelijke gevaar: “Ruim eerst de sneeuw en krab je autoruiten alvorens je de motor start!

Het geruisloze koolstofmonoxide leidt op zeer korte termijn tot bewusteloosheid. De auto laten draaien in stilstand kan dus algauw gevaarlijk worden wanneer de uitlaat verstopt is. Ook is het ten zeerste aan te raden om de uitlaat voor de winter nog eens te laten controleren.

Voor Sashalynn, de kleine Messiah en Saniyah is het echter te laat. Deze voorzorgsmaatregelen zullen hun leven niet meer redden!

De “nieuwe liefde” van Gordon sleept hem voor de rechtbank.

Grap van de dag: 3-jarige zet mama in McDonald’s voor schut.