in

Mama begint in volle vlucht te bevallen. Snel denkende dokter gebruikt schoenveter om baby ter wereld te helpen brengen…

De meeste mensen vermijden vliegtuigen wanneer ze op het punt staan om te bevallen. Baby’s staan erom bekend dat ze zo hun eigen agenda hebben, en het is onmogelijk te zeggen wanneer ze precies hun debuut zullen maken. Hoe goed je alles ook plant, verrassende geboortes komen geregeld voor. Wanneer je thuis bent, kan je minstens naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht worden. Maar wat doe je wanneer je op een vliegtuig zit, uren verwijderd van de volgende luchthaven? Eind vorig jaar kreeg een moeder het antwoord op die vraag.

Toyin Ogundipe, de 41-jarige zwangere vrouw, had al een 4-jarige dochter genaamd Amy. Ze zaten op een Air France vlucht van Parijs naar New York.

Ongeveer halfweg begon Ogundipe te bevallen. De meeste mensen zouden dat angstaanjagend vinden. Zo hoog in de lucht hangen en moeten bevallen.

Gelukkig voor de moeder waren er bekwame mensen aan boord. De stewardessen hielden zich bezig met Amy, terwijl er voor haar moeder gezorgd werd.

Lees ook  Oma legt altijd katoenen watten in koelkast – haar supertrucje zal generaties lang bestaan

Als bij wonder waren er ook twee dokters aan boord. Dr. Susan Shepherd, een Franse kinderarts, en Dr. Sij Hemal, een uroloog, hadden voordien al verschillende baby’s ter wereld helpen brengen.

Ze gebruikten de eerste hulp bij ongevallen kit om de vitale functies van Ogundipe in de gaten te houden en werden verplaatst naar eerste klasse. Daar hadden ze meer ruimte om de moeder te helpen en waren er minder mensen.

“Haar weeën kwamen ongeveer om de 10 minuten”, zei Hemal. “Dus begonnen de kinderarts en ik haar vitale functies te monitoren en hielden haar comfortabel.”

De contracties begonnen langzaam intensiever te worden, en de dokters ontdekten algauw dat ze de baby voor de landing ter wereld zou brengen.

“We zijn getraind om kalm te blijven en helder te denken in noodsituaties”, zei Hemal. “Ik probeerde gewoon te denken aan wat er fout zou kunnen lopen, en een creatieve oplossing te bedenken.”

Lees ook  Moeder (36) en dochter (8) buiten levensgevaar na fatale flatbrand Arnhem

Gelukkig konden ze de baby – die meteen Jake gedoopt werd – veilig ter wereld brengen. Dr. Hemal moest een schoenveter gebruiken om de navelstreng van de baby af te binden.

Ogundipe deed het voortreffelijk en vertrouwde helemaal op de bekwame zorgen van de dokters.

“Ik was ontspannen omdat ik wist dat ik in goede handen was”, zei Ogundipe. “Ze deden alles wat een dokter of vroedvrouw gedaan zou hebben in een kraamkamer. Zelfs beter als je het mij vraagt.”

Maar deze vlotte bevalling was geen vanzelfsprekendheid. Dat weet Dr. Hemal beter dan wie dan ook. “Ik was best moe van de jetlag”, zei hij. “Ik dacht om even iets te drinken en in slaap te vallen. Maar ik ben blij dat ik niets gedronken had.”

“Er had zoveel fout kunnen lopen, maar dat deed het niet. Op die bepaalde vlucht zitten, naast een kinderarts … het leek wel het lot. Godzijdank dat het goed uitdraaide.”

Zoon na verschrikkelijk auto-ongeluk terug tot leven gewekt. Jongen wordt wakker en vertelt mama wat hij in de hemel gezien had….

Nerveuze McDonald’s medewerkster friemelt tijdens auditie alvorens stem los te laten die hele zaal omver blaast…