in

Mam heeft 9 maanden heftige hoofdpijn – dan scannen artsen hersen en vinden lintwormeieren

Af en toe horen we ongelooflijke medische verhalen over ongebruikelijke diagnoses. Sommige zijn gemakkelijker te lezen dan andere – hier is er een die zeker niet voor bangeriken is.

De 31-jarige Texaanse moeder Yadira Rostro leed bijna een jaar lang aan vreselijke, constante hoofdpijn en werd zelfs slechtziend. Terwijl we allemaal zo nu en dan hoofdpijn krijgen, waren Yadira’s hoofdpijnen aanhoudend en slopend. Ze besefte uiteindelijk dat ze zichzelf moest laten controleren.

Maar toen ze dat deed, had ze nooit kunnen verwachten dat lintwormen de oorzaak zouden zijn van haar ziekte.

Yadira had genoeg van haar pijnlijke hoofdpijn en ging naar het ziekenhuis om onderzocht te worden.

Lees ook  DENK-bestuur zet fractieleider Farid Azarkan uit de partij

Artsen gebruikten al snel een CT-scan voor Yadira. Toen de resultaten naar voren kwamen, ontdekten ze dat er inderdaad iets mis was. Eerst dachten ze dat het een hersentumor was.

Ze gebruikten een meer gedetailleerde MRI en dat was het moment waarop artsen de echte boosdoener konden identificeren: Yadira had larvenzakken in haar hoofd – precies 8 lintwormeieren in feite.

Artsen schatten dat ze ongeveer 2 jaar in haar brein zaten, na een reis naar Mexico die Yadira had afgelegd. De lintwormen waren hoogstwaarschijnlijk het resultaat van besmet voedsel dat Yadira had gegeten.

Lees ook  Jongen van 14 zingt een lied voor zijn overleden broer – na een paar seconden is het hele publiek in tranen

Volgens neurochirurg Dr. Richard Meyrat, groeide de vloeistof langzaam op naarmate de eieren groeiden, wat leidde tot de vreselijke hoofdpijn van Yadira. En natuurlijk in die eieren zaten kleine lintwormen.

Gelukkig konden de kleine parasieten door operaties worden verwijderd en is Yadira sindsdien hersteld van haar gruwelijke diagnose.

Bekijk het onderstaande rapport over Yadira’s zeldzame maar nogal maag-omdraaiende toestand.

Ik denk dat het absoluut de moeite waard is om dit verhaal met iedereen te delen om hen bewust te maken van het risico van uit eten gaan in het buitenland. Kies altijd zorgvuldig waar je gaat eten!

Moeder beweert dat ouders hun baby’s niet mogen kietelen of hun luiers verversen zonder hun toestemming

Schietpartij op klaarlichte dag in drukke Antwerpse straat: slachtoffer hersendood, twee anderen zwaargewond