in

Mam denkt dat 6 maanden oude dochter veilig is bij dagopvang, totdat ze deze foto ziet…

Het kinderdagverblijf moet een plaats zijn waar ouders kinderen in een veilige omgeving kunnen achterlaten, zonder bang te zijn dat ze worden geschaad of mishandeld.

Dat is tenminste wat je verwacht en daarom is dit verhaal voor zovelen zo verontrustend.

In april 2018 kregen Deirdre en Jonathan een telefoontje van het Kansas Department for Children and Families (DCF).

De afdeling had een rapport ontvangen en enkele foto’s van baby’s ingebakerd in slaapzakken bij de dagopvang.

De DCF vertelde Deirdre en Jonathan dat ze een zeer verontruste foto hadden van hun 6 maanden oude dochter, Elora, die op dat moment in de opvang was.

Iemand had gerapporteerd dat haar dochter, Elora, in een slaapzak was gelegd, met haar gezicht naar beneden en de zak was strak met een haarband aangetrokken.

De bezorgde ouders haastten zich naar DCF om de foto persoonlijk te zien.

Deirdre vertelde 41 Action News: “Ten eerste dacht ik dat het onmogelijk was dat dit mijn baby is, ze ziet er zo klein uit! Ze ligt op haar buik zoals ze altijd doet, maar ze ziet er ongemakkelijk uit. Ze is vastgebonden. Mijn baby is vastgebonden.

Lees ook  Davina Michelle in bikini is iets wat je gezien wil hebben in het leven:

Ze kan niet omrollen, ze kan niet rechtop zitten, als ze iets zou ophoesten, zou ze stikken. Ik was bang voor haar. Ze is daar al sinds ze vijf weken oud was. Ik heb deze mensen haar hele leven vertrouwd en ik had ongelijk. ”

Elora lag inderdaad met haar gezicht naar beneden in een wieg, strak gewikkeld in een slaapzak die met een paardenstaarthouder naar achteren werd getrokken.

De klokkenluider in dit geval, de werknemer die de foto’s heeft gemaakt en het incident heeft gemeld, zei dat ze dit begin februari aan de dagverzorgers heeft gemeld en midden februari aan de overheid.

De moeder drukte haar verontwaardiging verder uit door te zeggen: “Slaapzakken worden vaak gebruikt. Ik heb er een om in te waden terwijl ik in het ziekenhuis tijdens het bevallen van Elora . Slaapzakken zijn ‘veiliger’ dan dekens, mits correct gebruikt.

Als ze niet correct worden gebruikt, zijn ze niet veilig. Gezond verstand zou je vertellen om een ​​slaapzak niet in de rug van een baby te binden en die baby op haar buik te leggen. Maar wetten zijn niet altijd gezond verstand. Ik heb de wetten nodig om bij de tijd te blijven. Wat wordt er gedaan? Hoe maak ik dit illegaal, niet alleen een beoordelingsfout? ”

Lees ook  Utrechtse ambtenaar die snot schiet naar collega’s terecht ontslagen

De met afschuw vervulde ouders stonden echter op het punt te leren dat zij niet de enige waren die een telefoontje als deze ontvingen …

Terwijl ouders hun baby’s thuis kunnen inbakeren, mogen kinderdagverblijven dit niet doen.

Het risico bestaat dat de baby’s omvallen op hun buik. Hier zijn een paar tips om je baby veilig te houden.

-Wanneer je jouw baby inbakelt, leg je ze op hun rug. Zorg ervoor dat ze niet omrollen wanneer ze worden ingebakerd of in een slaapzak worden geplaatst.
-Controleer op tekenen van oververhitting bij baby’s wanneer ze worden ingebakerd. Zwetend, vochtig haar, rode wangen, hitte-uitslag en snelle ademhaling zijn enkele van deze symptomen.
-Vermijd losse dekens rond het slaapgedeelte van je baby. Het kan het gezicht van je baby bedekken en het risico op verstikking vergroten.

Dus mama’s, als je je kleintje in een kinderdagverblijf achterlaat, zorg er dan voor dat de faciliteit alle regels en voorschriften voor een kinderopvang volgt!

Help door dit met je vrienden te delen op Facebook!

Rapper Sjors en Ali B krijgen ruzie waarna Rapper Sjors de rapbattle keihard wint

Man trapt politie agent vol in zijn kruis. Dat had hij beter niet kunnen doen