in

Maak je eigen glittervloer. Dit is fantastisch voor het toilet!

Iets origineels voor de vloer bedenken is niet gemakkelijk, vaak gaan we voor hout, laminaat, vloerbedekking of linoleum. Gelukkig hebben we het internet om ons te helpen bij de zoektocht naar unieke dingen.

Zo stuitte ik op deze unieke turquoise glittervloer. Oké, turquoise en glitters zijn een beetje opvallend voor een woonkamer en slaapkamer, maar in het toilet of op het kantoor is het een speelse en unieke optie. Je kunt natuurlijk ook gewoon een andere kleur verf kiezen. Benieuwd hoe je de vloer maakt? Lees snel verder.

Epoxy.
De vloer is gemaakt van epoxy, wat veel gebruikt wordt in parkeergarages en winkelruimtes. Epoxy is eenvoudig schoon te maken en ook nog eens ontzettend hygiënisch. Het nadeel van zo’n vloer is dat het materiaal niet flexibel is, dus dat het kan scheuren als er geen stabiele ondervloer onderligt.

Wat heb je nodig?

Harde bezem.
Dweil en emmer.
Plamuurmes.
Schroevendraaier (platte kop).
Betonkit.
Schoonmaakmiddel voor de badkamer.
Schuurpapier.
Epoxy vloercoating.
Verf (kleur naar keuze).
Glitters.
Ventilatoren.
Verfrollers.
Verlengarm voor de rollers.
Verfbakken.
Optioneel: antislip coating.
Optioneel: spijkerschoenen.

Lees ook  Rico Verhoeven was vroeger graatmager - FOTO!

Wat moet je doen?

Stap 1: plannen & helpen.
Epoxy droogt ontzettend snel en dan wordt het lastig om het materiaal te verspreiden, zorg dus dat je een aantal mensen vraagt om te helpen. Maak en plan en oefen door een klein voorbeeld te maken. Zo ben je goed voorbereid als je aan het echte project gaat beginnen.

Stap 2: voorbereiden
Zorg dat de vloer helemaal schoon is, dus haal de oude vloer en ondervloer eruit, zodat je op het beton staat. Controleer de vloer op lijmresten, plinten, spijkers en andere resten, want ook dit moet verwijderd worden. Vul eventuele gaten in de vloer op met betonkit.

Stap 3: mengen.
Voordat je gaat mengen is het belangrijk dat je de gebruikshandleiding van het epoxy doorleest. Voeg na het mengen van het epoxy ook de kleurverf, antislip coating en een beetje van de glitters toe en meng het goed door elkaar.

Stap 4: gieten.
Het epoxy wordt in 30 minuten hard, dus het is belangrijk dat je voor die tijd de verf op de vloer verspreid hebt. Giet de emmer of het verfblik leeg op de grond en rol met een (verlengde) verfroller de coating door de kamer. Wees niet zuinig met de verf, je hebt namelijk een dikke laag nodig! Begin achterin de kamer en werk naar de deuropening toe. Handig is om spijkerschoenen onder je schoenen te binden, zodat je door de kamer kan lopen zonder de vloer te beschadigen.

Lees ook  Zo zag Temptation Island-Roxanne er vroeger uit

Stap 5: glitteren.
Zet de ventilatoren aan en gooi de glitters in de lucht, zodat het gelijkmatig op de vloer valt. Gooi het niet rechtstreeks op de vloer, zo krijg je klonten. Je kunt de glitters ook alleen in het mengsel doen, maar deze stap is te leuk om niet te doen!

Stap 6: drogen.
Laat de epoxy coating minimaal 24 uur drogen. Ga na het drogen met een bezem door de kamer om de overtollige glitters op te ruimen. Et voilà, je eigen glittervloer!

Het resultaat is prachtig.

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook

Zwangere vrouw gaat naar restaurant. Als ze haar buik zien, gooien ze haar op straat. Nu kookt het internet over!

“Is dat mijn verloofde niet?” Toen ze verderklikte op de foto, ontdekte ze zijn dubbelleven