in

Maak gebruik van DEZE eenvoudige truc, om de hele zomer lang geen last van teken te hebben!

De lente staat voor de deur. Het zonnetje op je gezicht, de frisse geur van de natuur, een briesje in je haar … kan het nog beter worden? Er is niets erger dan thuiskomen van een picknick of een wandeling in de natuur en een teek onder je huid te moeten aantreffen. Als je veel tijd buiten doorbrengt, is het belangrijk om te weten hoe je je tegen teken moet beschermen. Ze zijn niet alleen vies en vervelend, maar kunnen ook extreem gevaarlijke ziektes in zich dragen. De volgende keer dat je nog eens in de natuur vertoeft, gebruik dan deze eenvoudige truc om teken te bestrijden!

Lintroller en essentiële olie teek hack

Het enige wat je voor deze hack nodig hebt, is een lintroller en enkele oliën! De lintroller moet er eentje zijn met klevende laagjes. Neem de roller mee op je uitstappen en rol hem regelmatig over je kledij. Na amper een korte tijd buiten zal je er versteld van staan wat je zo allemaal oppikt.

Lees ook  Ook Sylvana Simons belachelijk gemaakt door opgedoken foto’s!

Een beetje olie toevoegen beperkt het risico dat je een teek opdoet nog meer. Essentiële olie op je kledij en huid sproeien, verkleint het gevaar op teken. Deze hack werkt ook tegen muggen en zwarte vliegjes.

Dit zijn de vijf beste oliën om insecten af te weren:

Lavendel: Jij houdt van de geur, maar insecten haten het! Het werkt tegen muggen, vliegen en andere ongewenste insecten.
Polei: Polei behoort tot de muntfamilie. Deze olie is giftig voor insecten waardoor het een effectief middel is om insecten af te weren.
Citroengras: Dit gras heeft een sterke citroengeur en werkt als natuurlijk middeltje tegen vliegen en teken. Het kan meteen op de huid gespoten worden.
Eucalyptus: Deze olie kan alleen gebruikt worden, of in combinatie met citroengras.
Citroen: Citroenolie bevat limonene en deze stof wordt als erg effectief beschouwd tegen vliegen en andere insecten. Het moet wel in verdunde vorm gebruikt worden alvorens op kledij of de huid te sproeien.

Lees ook  Veenendaalse speeltuin wordt geterroriseerd door groep kinderen: ‘Als we niet betalen, slaan ze ons in elkaar’

Bekijk de onderstaande video om te leren hoe je een natuurlijke insectenspray maakt van citroengras, tea tree en citronella olie. Vergeet deze belangrijke tip voor de komende lente en zomer niet te DELEN met je vrienden!

Vader neemt zijn babydochter mee naar de begrafenis van haar moeder, die overleed en zo haar leven redde

Poolbeer drukt zijn kop door de patrijspoort van de kombuis om een hapje eten te kunnen krijgen