in

Lukt het je niet om af te vallen? Het kan door een van deze redenen komen…

Afvallen gaat helaas niet over rozen. Het kan verdraaid lastig zijn om die laatste drie kilo te verliezen. Ook als je gezond eet en regelmatig sport lijkt het soms een onmogelijke opgave. Wellicht lukt het je niet om af te vallen door een van deze redenen.

Maak jij je schuldig aan een van deze fouten?

Je ontbijt niet

Als je ’s ochtend met lange tanden aan het ontbijt zit, klinkt het aanlokkelijk om dat ochtendmaaltje maar over te slaan. Scheelt je weer wat calorieën. Toch kun je beter wel ontbijten, want mensen die elke dag trouw ontbijten, verliezen juist makkelijker wat kilo’s. Dankzij het ontbijt krijgt hun metabolisme namelijk een boost.

Je eet gezond, maar nog steeds te veel

Donkere chocolade, noten, tarwepasta: het zijn allemaal gezonde dingen, maar arm in calorieën zijn ze niet. Ook als je alleen maar gezonde dingen verorbert, moet je goed op de hoeveelheid letten. Let op de grootte van je portie en stop met eten zodra je een verzadigd gevoel hebt.

Je maakt geen tijd om te eten

Te laat opgestaan, maar moet je nog ontbijten? Wel zo makkelijk om dat broodje op te eten terwijl je je jas aantrekt. Niet meer doen! Neem de tijd om te eten. Als je niet je aandacht bij je eten hebt, heb je minder snel door dat je vol zit, waardoor je sneller te veel eet.

Je slaapt niet genoeg

Als je te weinig hebt geslapen, zwicht je sneller voor een vette snack. Je lichaam wil dan energie halen uit vet en koolhydraatrijk eten. Daarnaast kun je wel extra energie gebruiken als je vaak in de sportschool te vinden bent. Genoeg slapen dus!

Je hebt niet gegeten voor het sporten

Werk je je in het zweet in het sportschool, maar heb je niet gegeten? Dan verbrand je geen vet, maar juist uit spieren, zo blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd op Greatist. Het is belangrijk dat je spiermassa opbouwt als je wilt afvallen. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbrandingsproces.

Je eet te weinig

Ga je binnenkort uit eten of heb je een feestje? Je kunt dan prima op je eten letten, maar overdrijf het niet. Door de dag van tevoren heel weinig te eten, raakt je metabolisme in de war en dat zorgt er juist voor dat de calorieën die je inneemt worden opgeslagen als vet.

Lees ook  Rico Verhoeven heeft een bloedmooie nieuwe vriendin aan de haak geslagen

Opgelet! Heb jij een ‘streepje’ in je oorlel? Dit kan een teken van een hartziekte zijn

Schokkende beelden: kindermake-up kan déze verwondingen veroorzaken