in

Loyale puppy loopt 160 km door bos met beren, op zoek naar eigenaren die haar afwijzen

De loyaliteit van een huisdier aan zijn eigenaar is ongekend en de afstand die een huisdier zou afleggen om haar op te sporen is verbazingwekkend.

Manora, Maru genoemd door haar fokker Alla Morozova, werd verkocht aan een stel in Krasnojarsk.

Ze namen de kostbare haar over toen ze vijf maanden oud was en ze paste zich perfect aan haar nieuwe familie aan.

Helaas ontdekte de vrouwelijke eigenaar van Maru dat ze zes maanden later allergisch was voor Maru en dat ze haar niet meer wilden.

De eigenaren van Maru namen contact op met Alla en vroegen de eigenaar van het asiel of ze de pup terug zou nemen. Ze stemde meteen in, vertelde ze The Siberian Times.

“Ik geef mijn puppy’s nooit op en wanneer een hond wordt gekocht, is bepaald dat de eigenaren me moeten informeren als ze de hond niet meer willen.”

Het echtpaar stuurde een verwarde Maru terug naar Alla via de Trans-Siberische trein en een begeleider stemde ermee in om de pup tijdens de reis te helpen verzorgen.

Maar na meer dan 160 kilometer in de reis, toen de trein op een klein station onderweg stopte, kreeg Maru waarschijnlijk een paniekaanval en ontsnapte.

‘Ze was bang. Ze was door haar eigenaren gebracht, en toen verdwenen ze. Het geluid van de trein maakte haar bang.

Lees ook  Brandweerlieden arriveren bij een brandend huis. Maar als ze zien dat de hond DIT doet… Wauw!

De hond sprong op de deur van het compartiment, schopte tegen de hendel om hem te openen en gooide de geleider bijna uit de weg. Ze sprong eruit als een kogel. ‘

Toen arme, verlaten Maru verward en bang werd, veroorzaakte haar poging om de trein te ontvluchten dat ze zichzelf verwondde.

De begeleider kreeg de hond niet te pakken en de trein reed te snel van het station weg, dus de eigenaren werden gecontacteerd over Maru die vermist was. Ze namen contact op met Alla en ze vroeg hen om de hond te zoeken, maar ze weigerden.

‘Dat maakte me boos. De eigenaren waren helemaal niet van streek, de hond was verloren en dat is oké. Dat was hun antwoord. Ze gaven de hond weg en de last viel van hun schouders. ”

Alla plaatste berichten op sociale media en vroeg iedereen om op Maru te letten. Ze deelde flyers uit in de hoop dat iemand de vermiste hond had gezien.

Wonder boven wonder werd Maru 2,5 dagen later gezien in een industrieel gebied van Krasnojarsk, op zoek naar haar eigenaren.

Alla kon niet geloven dat Maru niks was overkomen. De vrijwilligers die Maru tegenkwamen, beweerden dat ze huilde, meldde The Siberian Times.

Lees ook  Redders vinden een zwerfhond met een gebroken kaak, die ze opliep nadat ze in haar gezicht was geschopt

“Ik weet zeker dat ze haar huis zocht. Honden zijn erg gehecht aan mensen. Ze rende niet naar Novosibirsk, ze wilde teruggaan naar waar ze woonde.

Het is verrassend dat ze de goede kant op ging. Geografisch gezien had ze helemaal geen referentiepunten.

In de stad liep ze alleen in de tuin, ze ging nooit ergens anders heen. En om haar weg te banen door het bos, is het een verbazingwekkende zaak. ”

Alla’s vriend Alyona Makhova reed de hond naar het asiel in Novosibirsk waar Maru werd herenigd met haar hondenmoeder en vader.

Ze krijgt ook medische zorg om de verwondingen te behandelen die ze heeft opgelopen bij haar pogingen om haar eigenaren te vinden.

Talloze mensen hebben contact gezocht met Alla en gevraagd of ze de verloren hond kunnen adopteren.

Haar temperament bracht haar ook door haar gevecht om haar vorige eigenaren te vinden. De American Kennel Club beschrijft het ras als “aanhankelijk, loyaal, dapper.”

Hopelijk vindt Maru het eeuwige thuis dat ze echt verdient. Bekijk hoe liefdevol ze is in de video hieronder:


DEEL dit met je vrienden en familie.

Ex Sylvie Meis aast op Yolanthe

Onderzoek bevestigt dat tweede kind onhandelbaarder is dan eerste kind – ouders zijn het ermee eens