in

Lichaam waarschuwt: 5 signalen dat er iets verkeerd is met je lever

De lever is een van de hardst werkende organen die we hebben, en doen er alles aan om ons gezond te houden.

De afvalstoffen die we in ons lichaam zitten hebben worden uit ons lichaam gefilterd door de lever. Als een zuiveringssysteem.

Maar er is een limiet voor wat de lever aankan. Dit zijn vijf subtiele waarschuwingssignalen dat je lever dringend je hulp nodig heeft.

1. Jeuk
Een jeukerige huid kan een hele reeks oorzaken hebben, maar de meest verrassende is dat het waarschijnlijk wijst op leverproblemen.

Als je lever beschadigd is, bouwt gal zich op in de bloedstroom. Wanneer je galtoevoer blokkeert, hoopt het gal zich op en vloeit het terug in de bloedstroom. Dit kan zich opbouwen onder je huid en dat veroorzaakt jeuk, volgens Health 24.

Lees ook  Priester gearresteerd na trio op kerkaltaar

2. Buikpijn/ontstopping
Als je je opgeblazen voelt na gegeten te hebben kan dat komen doordat je lever groter wordt door de verschillende vetten die het niet kan verwerken. Als dit vaak gebeurt, is het een signaal dat de lever problemen heeft en overbeladen is.

3. Je voelt je vaak vermoeid
De lever helpt je lichaam te detoxen en zorgt voor energie. Wanneer je lever dus niet gezond is, vermindert de functie van de lever.

Als je een slechte lever hebt, kan je bloed overbeladen zijn door toxische stoffen. Daardoor verzakt de aandacht van de hersenen en kan je concentratieproblemen ondervinden.

We voelen ons allemaal wel eens vermoeid, maar als je je vaak vermoeid voelt moet je een dokter raadplegen.

4. Je bent bijgekomen
Af en toe wat zoets kan geen kwaad, net als alcohol en gefrituurd eten. Maar wat als we er teveel van eten?

Lees ook  54-jarige, voormalig dakloze man stapt het podium op – en verbluft het publiek met verbluffende Joe Cocker klassieker.

Als we een gezonde lever hebben, werkt het extra om de gifstoffen in het lichaam te verwerken. Maar wanneer onze lever moeite heeft kan ons lichaam het voedsel of de vetten niet verwerken.

Dit zorgt voor extra gewicht en een zwaar en lomp gevoel.

5. Je krijgt makkelijk kneuzingen of bloedingen
Als je vindt dat je makkelijk kneuzingen op doet of makkelijk bloedt bij kleine verwondingen, kan dit een signaal zijn dat je lever niet sterk genoeg is.

Een ongezonde lever betekent dat de proteïnen die nodig zijn om je bloed gezond te houden, niet langer voldoende worden aangemaakt.

Deel dit artikel aub op Facebook zodat meer mensen aandacht kunnen hebben voor deze waarschuwingssignalen!

Meghan Markle en koningin Máxima hebben hetzelfde beautygeheim

Neppiloot vliegt al 20 jaar zonder brevet