in

Lichaam van Katrina (25) zat 10 maanden verstopt in een kist op de kinderkamer. “Dochtertje heeft maandenlang gespeeld voor het graf van haar moeder. Ze heeft de kist zelfs versierd”

De perfecte moord leek het. En toch werd Robert-Jan Breukel tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op Katrina Khanyak (25). Haar lichaam lag tien maanden lang verstopt in een koffer op de kinderkamer. Katrina’s vijfjarige dochtertje versierde de kist zelfs met kindertekeningen.

Omdat het huis waar de kist werd gevonden vlak op de Belgisch-Nederlandse grens lag, kreeg het dossier de naam ‘Het Grenslijk’.

Lees ook  Vrouw (23) kraakt haar nek en raakt deels verlamd

Voor het Openbaar Ministerie blijft de Nederlandse echtgenoot van de vrouw, de Nederlander Robert-Jan B., de hoofdverdachte van moord op zijn vrouw. Echtgenoot B. zat tussen 27 februari en 30 mei 2008 in voorarrest. Het is niet duidelijk waarom hij besloot om zijn vrouw te vermoorden.

Hij mocht toen de rechtszaak ondanks deze zware aantijging in vrijheid afwachten. Dat is om te voorkomen dat een te lang voorarrest uitmondt in een gedwongen seponering. Op grond van Europees recht mag voorarrest namelijk niet onredelijk lang duren.

Lees ook  Rutte: ‘Hard ingrijpen is nodig’

De zaak was ingewikkeld omdat de doodsoorzaak van de Wit-Russische moeder moeilijk was vast te stellen. Specialisten moesten te pas komen, nadat het Nederlands Forensisch Instituut er eerder niet in slaagde die doodsoorzaak te vinden. Dat was zo moeilijk vanwege de manier waarop Katrina’s lichaam was verpakt.

Heb jij de hele dag trek in eten? Dan heb je last van leptine resistentie

Verdwenen dj dood teruggevonden, haar zoontje (4) blijft na negen dagen vermist