in

Lichaam Orlando Boldewijn (17) gevonden: Doodsoorzaak verdacht

Het lichaam dat in het water nabij de Rijswijkse Waterweg in Den Haag is gevonden, is de vermiste Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, alhoewel het verdacht is.

Op basis van nieuwe informatie heeft de politie gericht kunnen zoeken met een sonarboot en duikers. Orlando kwam vorige week zondag niet thuis. Eerder op de dag had hij afzonderlijk met twee mannen afgesproken, die hij leerde kennen via datingapp Grindr. Een van de dates, een 20-jarige man uit Den Haag, heeft tegen de politie gezegd dat hij Orlando na hun afspraak heeft afgezet op de Böttgerwater.

Lees ook  Kannibaal gearresteerd nadat politie drie half opgegeten slachtoffers in zakken vindt.

Vrienden en familie maakten zich al snel zorgen over Orlando. Hij maakte vaker afspraken via datingapps, maar het kwam nooit voor dat hij daarna wegbleef en niets van zich liet horen.

Verdachte sms
Het laatste teken van leven van Orlando was een sms-bericht aan zijn moeder. Daarin stond onder meer dat hij op weg was naar huis. Orlando’s naasten twijfelen over de authenticiteit van het bericht.

Lees ook  Tweejarige peuter doodgeslagen door vriend moeder

“In het bericht stond niet het taalgebruik dat we van hem gewend zijn”, zegt zijn goede vriendin Noha den Hartog. “Normaal gesproken kort hij veel woorden af. In dit bericht deed hij dat niet één keer.”

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Orlando (17)

Einde discussie: de jongste in het gezin rijdt het beste