in

Lichaam Gregori Maduro aangetroffen in water Mooie Nel, flinke beloning

Haarlem – Het lichaam van de 31-jarige Gregori Maduro werd op 7 april 2020 aangetroffen in het water van de ‘Mooie Nel’, een meer tussen Haarlem en Spaarnwoude. Uit onderzoek is gebleken dat Maduro door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot het oplossen van de moord.

Gregori Lindomar Maduro is geboren op Aruba en kwam zo’n tien jaar geleden naar Nederland. Voorafgaand aan zijn dood had hij langere tijd geen vaste woon- of verblijfplaats. Maduro overnachtte in een loods aan de Bingerweg in Haarlem en deed allerlei klusjes om aan geld te komen.

Mooie Nel
Voorbijgangers zagen op 7 april een groot plastic pakket drijven in de Mooie Nel, ter hoogte van Schoteroog, niet ver van de loods waar Maduro verbleef. Al snel werd duidelijk dat er een lichaam in het plastic verpakt zat.

  Mensen hebben s*ks met moeder aarde – geloven dat dit de enige manier is om de wereld te redden

Misdrijf
De politie vermoedt dat Maduro’s lichaam tussen 8 en 11 maart 2020 in het water is gedumpt, wat betekent dat het mogelijk al een maand in het water lag. Vermoedelijk heeft iemand hem met een bootje naar het midden van de plas gebracht.

Verzwaard pakket
Het lijkt de bedoeling te zijn geweest dat het lichaam naar de bodem zou zinken, aangezien het pakket was verzwaard met twee grote tegels. Op die tegels van 40 bij 60 centimeter zat wat rode verf.

Vanwege het gewicht van de tegels en het lichaam, vermoedt de politie dat ten minste twee personen betrokken moeten zijn geweest bij de dood van Gregori Maduro.

Steiger
Er zijn aanwijzingen dat het lichaam van het 31-jarige slachtoffer mogelijk in een boot is gelegd vanaf, of in de buurt van, een steiger aan de Spaarndamseweg in Haarlem. Die steiger bevindt zich in het buitengebied tussen Haarlem en Spaarndam.

  Hersenscan van jongen schokt dokters wereldwijd. Nu willen de ouders anderen waarschuwen.

De politie hoort het graag als er mensen zijn die iets bijzonders hebben gezien tussen 8 en 11 maart op het water of rondom de steiger.

Laatste levensteken
In de nacht van 7 op 8 maart 2020 is om 00.13 uur een bericht gestuurd via Maduro’s Facebookpagina. Dat was het laatste levensteken van het slachtoffer. Wat Maduro is overkomen en door wie, is nog altijd een raadsel. De politie komt graag met iedereen in contact die weet met wie hij mogelijk conflicten had of die meer informatie heeft over Maduro’s dood.

Help het onderzoek verder
Beschikt u over informatie die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek? Geef het door aan de recherche.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Aangetroffen lichaam in water Giesbeek is van 21-jarige man

Vier jonge vrouwen op fiets onzedelijke betast