in

“Leuk idee” van leraar zorgt voor veel woede – kinderen worden aangemoedigd om op paard te schilderen

Kinderen op een zomerkamp in Brazilië werden aangemoedigd om op een paard te tekenen. Wereldwijd wordt met veel woede gereageerd.

Iedere dag worden dieren overal misbruikt voor menselijk ‘vermaak’. Ditmaal werd een paard gebruikt als levend canvas.

Dierenrechtenorganisaties over de hele wereld werden woedend, toen ze zagen wat er was gebeurd. Op sociale media verscheen een foto van het arme dier.

Lees ook  Nabestaanden vragen aandacht voor raadselachtige vorm van kanker: 'Niet bekend waar tumor zat'

Het is essentieel dat kinderen van jongs af aan respect wordt toegebracht voor dieren. Als kinderen leren dat het normaal is om op een paard te tekenen, wordt het dier een object, geen levend wezen met gevoelens, liet Liz White, voorzitter van de Animal Protection Party of Canada, weten aan Globalnews.

Het zomerkamp snapt de ophef niet en beweert dat het paard zich er niet aan stoorde. Het wijst erop dat de kinderen achteraf samen de verf van het paard wasten, als onderdeel van de activiteit.

Lees ook  Zielig hondje smeekt in asiel om geadopteerd te worden. Alleen zo kon hij van de dood gered worden.

Helaas is dit geen geïsoleerd incident. In de onderstaande video is te zien hoe een ander kamp, ditmaal in de VS, kinderen op paarden laat schilderen. Vindt u dat dit toegelaten mag worden? Deel uw mening in de reacties op Facebook.

Jurgen (47) sluit bakkerij vanwege bedreigingen om moorkop: ‘Ik wil geen negerkop verkopen’

Dit zijn de bloedmooie stiefdochters van Wendy van Dijk!