in

Leraar doet iets ondenkbaars om 4-jarige en zijn vader te helpen

Een leraar is meestal de op twee-na-meest belangrijke volwassene in het leven van een kind.

Nancy Bleur is een lieve 54-jarige kinderlerares uit Iowa. Ze is dol op haar leerlingen en doet alles om ze blij te maken.

Op een dag merkte ze dat de 4-jarige Camden uit haar klas niet zichzelf was. Ze besloot even met hem te praten om te kijken wat er was. Toen begon de jongen te vertellen over zijn vader – en het brak haar hart. Ze besloot dat ze iets moest doen – en snel.

Het bleek dat Camden´s vader, de 34-jarige Darreld Petersen, erg ziek was. Toen Nancy inzag hoe ziek, maakte ze zich nog meer zorgen omdat ze wist hoe erg het effect op de kleine Camden zou zijn. Ze besloot de vader op te bellen.

Er was iets mis met nieren van Darreld, waardoor ze maar op 20 procent functioneerden. Tijdens zijn dialyse behandeling, zag hij er zo ziek uit dat de arme Camden doodsbang was toen hij zijn vader zag.

Lees ook  Frans Bauer raakt in paar weken elf kilo kwijt en onthult zijn geheim

Nancy besloot dat ze de familie wilde helpen. Misschien denk je dan aan het aanbieden van het passen op het kind, helpen met boodschappen, koken, of iets anders alledaags – maar Nancy ging veel verder om te helpen bijspringen.

Ze bood Darreld één van haar nieren aan.

Miraculeus genoeg bleek haar nier een perfecte match te zijn, wat betekende dat ze alleen maar wat papierwerk hoefde in te vullen.

¨Ik was er heel erg blij mee. Ik was in de wolken. Ik weet niet wat ik had gedaan als het geen match was geweest,¨ zegt ze.

Camden´s vader was geschokt en dankbaar voor het aanbod van Nancy. Ze zou zijn leven redden.

Lees ook  Strengere maatregelen, een lockdown? ‘Dat trekken we niet meer’

“Het is geweldig. Er zijn meer mensen die wachten op een nier, of een orgaan in het algemeen, waren er maar meer mensen zoals zij. Ze geeft me een tweede kans in het leven,¨ vertelde Darreld ABC News.

Toen de familie erachter kwam dat de nier van Nancy een match was met die van Darreld, besloten ze haar te verrassen met bloemen op school. Camden was dolblij dat zijn lerares hielp het leven van zijn vader te redden.

De wereld is vol met goede mensen! Als iedereen zo was als Nancy, was de wereld een betere plek. Laten we nu hopen dat de operatie goed gaat en dat ze een snel herstel hebben.

Deel dit artikel als je ook werd geraakt door het lieve cadeau van Nancy aan de vader van Camden.

Jaquie Goncher’s geweldige verhaal laat ons zien waarom we nooit moeten opgeven

3-jarige verliest tenen bijna na spelen op strand – nu waarschuwt zijn moeder voor het gevaar in het zand