in

Lees ik het goed?! Een warm bad nemen verbrandt evenveel calorieën als een wandeling van 30 minuten

Een bad nemen, sommige zweren erbij. Even lekker in bad gaan is een goede manier om stress te verlichten, maar wetenschappers komen met nog een heel bijzonder gezondheidsvoordeel.

Even lekker in bad gaan zou cardiovasculaire voordelen hebben die ongeveer staan aan een wandeling van 30 minuten.

Dus hoe mooi zou het zijn na een vermoeide dag lekker een bad te nemen samen met je favoriete boek en wetende dat je gezondheid ook nog eens verbetert?

Lees ook  Vrouw bevalt van drie zwarte kindjes – de waarheid hierachter brengt de hele wereld in tranen

Onderzoekers van de Loughborough University voerden het onderzoek uit , om uit zoeken wat er zou gebeuren wanneer de kerntemperatuur van een persoon wordt verhoogd.

Hieruit bleek dat het verwarmen van je lichaam daadwerkelijk extra calorieën verbrand. De deelnemers van het onderzoek werden gedurende 60 minuten in een warm bad gezet en verbrandden gemiddeld zo’n 130 calorieën, wat gelijk staat aan een wandeling van 30 minuten.

Lees ook  VIDEO: Man blaast woning op tijdens inval arrestatieteam

De reden van deze studie was omdat veel mensen die in een afvaltraject zitten, vaak moeite hebben om zich aan training en voedingsschema’s te houden.

De onderzoekers waren opzoek naar andere (passieve) alternatieven om deze groep mensen te helpen calorieën te verbranden.

Het gevoel dat je de laatste tijd meer betaalt voor je boodschappen? Dat kan heel goed kloppen…

Meisje (18) ontvoerd en mogelijk ver kracht, door speciale eenheden bevrijd in Duitsland