in

Laura (24) met 26 messteken om het leven gebracht door jaloerse ex

Na weken van stalking werd de Utrechtse studente Laura Korsman (24) vorig jaar vermoord. Vermoedelijk door haar ex-vriend, Zamir M., die het niet kon verkroppen dat hun relatie voorbij was. Vandaag staat hij voor de rechter en vertelt hij wat er die avond gebeurde. “Ik ben in een bad trip beland.”

Zamir M. viel Laura voor haar do*d al weken lastig. Hij zocht haar thuis op, op haar werk in het UMC Utrecht, stuurde haar bloemen en liet de banden van haar auto en fiets leeglopen. Zamir M. kreeg daarom een gebieds- en contactverbod, maar hij bleef haar opzoeken. Laura kreeg zelfs een paniekknop van de politie, maar dat kon niet voorkomen dat ze juli vorig jaar werd vermoord. Ze werd met 26 messteken om het leven gebracht.

De 31-jarige ex-vriend kwam al snel in beeld als hoofdverdachte in de zaak. Hij kon worden opgepakt en vandaag staat hij in de zaak voor de rechter.

‘Ik ben door het lint gegaan’
“Het is uit de hand gelopen”, vertelt M. vanochtend als de zaak nog maar net is begonnen. Hij heeft het er zichtbaar moeilijk mee, haalt diep adem en zegt: “Ja, ik was erbij betrokken en ik ben door het lint gegaan.” De rechtszaal zit overvol, vooral veel vrienden van Laura zijn naar de rechtbank in Utrecht gekomen. De ouders van Laura zitten in een andere zaal met een videoverbinding.

Lees ook  Gevonden LICHAAM lag vlak bij plek waar Savannah (14) het laatst gezien werd!!

“Er is iets gebeurd wat ik zelf niet kan bevatten”, gaat M. verder. De ex-vriend van Laura was die avond naar de Melkweg geweest, waar Laura ook was. Hij ging vier keer naar de rokersruimte toe zodra Laura daar ook was, zo is te zien op camerabeelden. Na het feest in Amsterdam besloot M. naar het huis van Laura in Utrecht te gaan. De autorit daar naartoe was een ‘dollemansrit’.

‘Ik had een heleboel gebruikt’
Uiteindelijk belde M. bij de buren van Laura aan en zei hij dat hij daar woonde en naar binnen moest. Hij wachtte drie uur lang op het balkon van Laura voordat hij naar binnen ging. “Ik was in een bad trip beland, ik had een heleboel gebruikt.” Binnen plofte M. op de bank en een tijd later trof hij Laura aan op de gang. Zij schrok zich rot en drukte op haar alarmknop. M. gooide vervolgens de knop door het raam de tuin in.

Lees ook  Consumentenbond: Pas op voor deze apps. Ze smeren ongemerkt sms-diensten aan

Ze liepen samen naar de bank, pratend. “Daar ging het mis. Ze trok een mes”, vertelt M. Hij gaf aan dat er een worsteling ontstond, waarna hij Laura stak. Haar slagader werd direct geraakt.

M: ‘Het was noodweer’
M zegt dat hij handelde uit noodweer. “Het zijn onbeschrijfelijke beelden. Ik heb verwoestend uitgehaald en dat spijt me heel erg.” M. weet niet meer hoe hij daarna naar buiten is gegaan, maar hij kon diezelfde dag nog worden aangehouden. “Een dag nadat ik achter de tralies had gezeten, werd ik weer wakker.”

Over het stalken geeft Zamir toe dat hij ‘tot last is geweest’. Omdat hij niet kon verkroppen dat de relatie tussen hem en Laura uit was: “Ik kon niet geloven hoe het zo heeft kunnen lopen.”

Handschoenen
M. houdt vol dat het mes waarmee Laura werd gestoken niet van hem was. Maar de rechter vertelt dat er uit de messenset die in zijn garage lag, een mes ontbrak.

Het OM verdenkt M. ervan dat hij het plan had om Laura om het leven te brengen. Ook omdat hij een latexhandschoen aan had tijdens de m*ord. Later vandaag zal de strafeis bekend worden.

Buurman ver kracht 3-jarig meisje

Fortnite-verslaafde Jayden (10) verziekte de sfeer thuis