in

Last van verstopping? Dit zijn 8 natuurlijke remedies om je ingewanden in beweging te krijgen

Constipatie is een beschamende, maar perfect behandelbare en vermijdbare aandoening, waar echter miljoenen mensen dagelijks last van hebben. Constipatie wordt omschreven als drie of minder darmbewegingen per week en we weten dat dit ons leven tot een hel kan maken.

Gelukkig bestaan er heel wat oplossingen die je gewoon thuis hebt liggen. Voor je naar de apotheek loopt moet je deze huishoudelijke middeltjes maar eens proberen:

1 – Goede oude pruimen en pruimensap

Dit middeltje is niet alleen voor baby’s en bejaarden. Pruimen zijn niet alleen rijk aan vezels, maar zitten ook boordevol natuurlijke suikers genaamd sorbitol. De vezels en de suikers absorberen water in je spijsverteringsstelsel en het eindresultaat is dat je stoelgang zal verzachten.

2 – Olie

Net zoals we olie gebruiken om een motor of piepende deur te smeren, zijn bepaalde gezonde oliën en vetten uitstekend om onze spijsvertering wat beter te laten lopen. Kies voor olijfolie of kokosolie om je darmen aan de praat te houden.

Lees ook  Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je elke dag honing eet! Had ik dit maar eerder geweten…

3 – Koffie en andere cafeïneproducten

De meesten onder ons functioneren niet zonder hun ochtendlijke kop koffie. Blijkt nu dat ons spijsverteringsstelsel ook baat heeft bij koffie. Cafeïne stimuleert immers de darmbewegingen. Bovendien verbetert koffie (met mate) ook de gezonde darmflora. Een of twee kopjes per dag zouden de beste resultaten.

4 – Blijf goed gehydrateerd

Je hebt wellicht al eens gehoord dat je acht glazen water zou moeten drinken om gehydrateerd te blijven. Een van de belangrijkste redenen is om constipatie te vermijden. Als we uitgedroogd raken, zullen onze darmen meer water uit de stoelgang trekken waardoor die harder en harder wordt.

Water moet echter ook gedronken worden naargelang je dagelijkse activiteiten en lichaamsgewicht.

5 – Een kopje paardebloem thee

Paardebloemen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook best nuttig. De blaadjes van de plant bevatten een stof die als laxeermiddel dient.

Laat de blaadjes van de plant drogen en plet ze eens ze droog zijn. Gebruik 1 tot 2 theelepels gedroogde paardenbloem en giet ze bij kokend water. Bedek de oplossing en laat 5 tot 10 minuutjes koken. De beste resultaten krijg je door deze thee 2 tot 3 keer per dag te drinken.

Lees ook  Babynieuws voor Karin Bloemen!

6 – Zorg ervoor dat je genoeg beweegt

Zitten is het nieuwe roken. Te lang zitten verhoogt niet alleen het risico op een hartziekte en diabetes, maar kan ook tot constipatie leiden.

7 – Verhoog de consumptie van probiotische voeding

Deze voedingsstoffen bevatten levende bacteriën die je darmflora in balans houden. Begin met natuurlijke yoghurt en probeer vervolgens zuurkool.

8 – Eet prebiotische voeding

Dit lijkt hetzelfde als het voorgaande, maar is het niet. Prebiotische voeding kan omschreven worden als vezelrijke voeding die de goede bacteriën in je darmen houden. Prebiotische voeding stimuleert de darmbewegingen en maken je stoelgang zachter waardoor er een vlottere doorstroming is.

Kies voor look, bananen en uien in je dieet!

DEEL deze tips met iedereen die je kent!

Ze deelde deze foto van haar baby op Facebook als waarschuwing voor alle ouders om DIT met hun kinderen te doen

Het jongetje werd geboren met zijn organen BUITEN zijn lijfje. Dankzij plastic folie wordt alles bij elkaar gehouden